2009. október 21., szerda

10 days to a better body - Upper body workout



Időtartam: 34 perc

Eszközök: könnyebb és nehezebb szett kézi súlyzó, matrac
Edző: Cindy Whitmarsh
Sorozat: Results Fitness
Nyelv: angol
Jellege: interval tréning (köredzés), erősítő-zsírégető (?)

Vélemény:

2 nagyobb blokk van a dvd-n, a felsőtest és az alsótest. A program elvileg a 2 torna 2 naponkénti váltogatását javasolja 10 napig. Ez a vélemény a felsőtestet célzó tornáról szól. Alsótestet célzó rész ITT.

Ennek a tornának az előző részéről írtam az eggyel ezelőtti bejegyzésben. Akkor annak ellenére, hogy az alsó testet célzó tornájáról elég rossz véleménnyel voltam, úgy döntöttem, hogy mégsem törlöm le az egészet, hanem adok esélyt a felsőtestet edző videónak is. És milyen jól tettem.

A felállás ugyan az, mint az alsótestnél. A rövid bemelegítés után egy perces intervallumokat váltogat: súlyzózás és "kardio" részeket.
A bemelegítés itt is csak két perc, de amíg egy kemény, súlyzóval-ugrálós, alsótestet célzó gyakorlatsorba belevágni 2 percnyi rövid ugribugrival veszélyes lehet(főleg ha esetleg nagyobb súlyfeleslege van valakinek, vagy kezdő), addig ugyanehhez hasonlóan rövid, pár lépéskombináció és nyújtás elegendő lehet a kart célzó gyakorlatokhoz. Hátat és vállat célzó feladatokkal kezd, majd egy percnyi lépegetés jön- low impact és ugrálósabb változatot is kínál általában a zsírégető szekciókban - majd váll, tricepsz, váll, bicepsz gyakorlatok és így tovább, köztük pedig a kardió részek, amik ugrálásokból, lépegetésekből állnak. Mire a mellizom és törzs-hasizom részhez ér, addigra már igazán jól bemelegedik az ember ahhoz, hogy azokat is biztonsággal elvégezhesse.

Összességében úgy gondolom, hogy ez a felső testet célzó rész nagyságrendekkel jobban sikerült, mint a másik, és jobban is használható - nem utolsó sorban kevésbé veszélyes. Ha nagyon óvatosak vagy nagyon kezdők vagyunk, akkor dolgozzunk végig a könnyebb súlyzókkal. Egy kis izomláz így is lehet/lesz, de a szép, izmos karokhoz, a felsőtest edzéséhez bizony kellenek a súlyzók, és ez eleinte egy kis izomlázzal járhat.

Ha valaki kimondottan felsőtest edzést szeretne fél órában, úgy, hogy közben meg is izzadjon, ezt a videót - ellentétben a DVD másik részével - jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek. (Ha valakinek nagy súlyfeleslege van, annak javasolt az egy perces zsírégető részeknél végig az alacsony intenzitású változatoknál maradni, Cindy általában ezekkel kezdi mindegyik egyperces részt, mielőtt a "komolyabb" ugrálásra átváltana)

1 megjegyzés:

Zita HD írta...

úgy tudom, hogy a dvd-t kiadták ezzel a piros, illetve a pink bikinis borítóval is, de mindegyik ugyan az