2010. február 12., péntek

Davina Fit


Időtartam: 4x30 perc + 13

Aerobic Fit - 30 perc
Top Fit - 30 perc
Bottom Fit - 30 perc
Kick Fit - 30 perc
Yoga Stretch - 13 perc

Eszközök:
matrac, a Top fit részhez kézi súlyzó
Edző: Előadja Davina McCall, edzők : Jackie és Mark Wren
Sorozat/produkció: Davina
Nyelv: angol
Jellege: zsírégető, erősítő, formásító

Vélemény:

Davinának itt a legújabb videója, és mint ahogy az eddigi többi filmje is, nekem ez is nagyon tetszik. Praktikus, sokoldalúan használható összeállítás. A DVD-n 4 nagyobb szekció, és egy rövidebb levezető nyújtás rész található.
A 4 nagyobb rész egyenként fél órás, mindegyik elején található a témának megfelelő bemelegítés, majd a végén pedig egy kis témához kapcsolódó hasizom illetve nyújtás. Az első rész az Aerobic, amiben a rövid bemelegítés után folyamatosan mozgunk, itt lépések, kisebb ugrások, térdhajlítés, rugások stb. kombinációját találjuk. Ez a 30 perces szekció kimondottan a zsírégetésre, illetve a szívünk és a tüdőnk fejlesztésre koncentrál.
A második rész, a Top Fit a felsőtestet célozza, a bemelegítés után kézisúlyzók segítségével edzzük meg alaposan a felsőtest szinte minden izmát, majd ez a rész is - főleg a felsőbb - hasizmok gyakorlatával és nyújtással zárul. A Bottom Fit a combizmok és a fenék erősítésére koncentrál, kitörések, guggolások, rugások és lépkedések találhatóak, majd hasizom és levezetés. A Kick Fit is egy aerobic jellegű szekció, kicsit intenzívebb, mint az Aerobic rész, és ebből sem maradhat el a hasizom és a rövid nyújtás. A Yoga Stretch részt Davina az edzések végére javasolja, ebben a rövid részben kinyújtóztatjuk az elfáradt testrészeinket és jógagyakorlatokkal és nyújtjuk meg izmainkat.

Ebből a videóból eddig csak az Aerobic, a Bottom és a Top részeket végeztem el. Az egyes félórás részek magukban is megállják a helyüket, de a DVD instrukciói szerint érdemes elvégezni mindegyik után a rövidke nyújtás részt, így egy alig 45 perces komplett tornát kapunk. Bár annak ellenére, hogy a Top és a Bottom részek inkább erősítő jellegűek, ezek alatt is folyamatosan zsírt égethetünk annak köszönhetően, hogy folyamatosan beiktat 1-1 perc aktív kardió részt (ugrálás, lépkedés ...) azért, hogy a pulzusunk megfelelően magasan maradjon. Egyszerre 2 szekciót elvégezve, pl az Aerobic és valamelyik erősítő, vagy a Kick és valamelyik erősítő edzést elvégezve pedig egy egész órás edzést kapunk, ezt még a kitartóbbak megfejelhetik a 13 perces levezetés résszel.

Tetszik a videó, nagyon, jól sikerült ez is. Alaposan megizzaszt, eleget végez az egyes gyakorlatokból ahhoz, hogy elfáradjunk, de nem túl sokat, tehát a kedvünk és a motivációnkat sem veszi el. Mindegyik általam elvégzett rész tetszett, kiemelni mégis csak egy dolgot szeretnék. Azt, hogy a Top Fit részben igazán fantasztikusra sikerült a bemelegítés. Szívből ajánlom akár bármilyen másik (nem Davina) felsőtestet célzó edzés videó előtt is elvégezni ezt a pár perces, de profi módon összerakott kar és felsőtest bemelegítést.

Egyetlen kérdéses pontja lehet a DVD-nek, az maga Davina személyisége. Engem nem zavar, hogy - mint a többi videójában is folyamatosan - ebben is állandóan bohóckodik, idétlenkedik és mindenáron szerepelni akar. Ha valakit ez nagyon irritál, akkor nem fogja annyira kedvelni ezt a tornát, de szerintem érdemes mindezeken nagylelkűen felülkerekedni, hiszen egy valóban nagyszerű videóról van szó.

Nincsenek megjegyzések: