2012. március 20., kedd

Denise Austin - Quick Burn Cardio

 Időtartam: 51 perc
Eszközök: súlyzó
Edző: Denise Austin
Sorozat/produkció: Denise Austin
Nyelv: angol
Jellege: kardió, erősítő, zsírégető
 
 Vélemény: Denise Austin már elég régóta mozog a fitnesz szakmában, elég sok videót kiadott. Igaz ő se annyira fiatal már, annyi idős, mint a mi Bíró Icánk. Én  kevés videójára tornáztam, de kicsit olyan érzésem van a videóival kapcsolatban, mintha leragadt volna a 80-as, 90-es években. Ez a 2010-es videója feltűnően hasonlít a 2009-es 3 Week Boot Camp-re, legalábbis nagyon sok gyakorlat ugyanaz, csak más a videó felépítése.
 A bemelegítés 5 perces és légzőgyakorlatokból, guggolós, törzsfordításos, térdemelős, rúgásos gyakorlatokból áll, egy-egy nyújtással.
Az első 20 perces kardió részben elég sokféle ugrálás van, íme néhány: síugrás, ugrókötelezés, jumping jack, térdemeléses ugrálás. Ezeket sok guggolós, kitöréses, törzsfordítós, kick-boxos gyakorlatokkal váltogatja. A nehezebb részek után egy kis séta van, hogy a pulzus visszaálljon, de azért így is megizzaszt. Tetszik, hogy a gyakorlatokat fokozatosan nehezíti, először könnyített verziót végzünk, majd módosítja, hozzátesz pl. lépésekből ugrálás lesz.
A másik 20 perces részt már súlyzóval végezzük, Denise kardió-súlyzós edzésnek nevezi. A gyakorlatok kombináltak, a felső-, és az alsótest is terhelést kap. Először csak az egyik súlyzót használjuk (szerintem olyankor érdemesebb nagyobbat fogni), és van olyan rész, amikor mindkettőt (akkor elég az egy-két kilós súlyzó). Itt a guggolós (swinges) és kitöréses gyakorlatok dominálnak, tricepsz-bicepsz gyakorlatokkal kombinálva, egy-két plankben végzett gyakorlattal kiegészítve. Csodálkoztam, hogy az egyik vállgyakorlatnál, az oldalra emelésnél, miért lóbálja a súlyzót és nem emeli. Szerintem úgy kevésbé hatásos, ha lendületből végezzük.
A nyújtás 5 perces, legjobban a láb nyújtására koncentrál, érdemes egy kicsit még kiegészíteni.
Térdfájósoknak nem ajánlanám. A kezdőknek biztos jó kis kihívást jelent (egyik hölgy is sokszor a könnyített változatot végzi, kezdők őt figyeljék), de leginkább újrakezdőknek és középhaladóknak érdemes kipróbálni.
Nekem retro-feelingje van az egésznek, a zene sem tetszik annyira. Denise stílusát meg nem biztos, hogy mindenki elviseli, de azért egy  próbát megér.

Nincsenek megjegyzések: