2012. március 23., péntek

Jennifer Ellison's - Fat Blaster Workout

Időtartam: 70 perc
Eszközök: matrac, súlyzó, törölköző
Edző: Elia Siaperas
Nyelv: angol
Jellege: intervallum, köredzés, kardió, erősítő

 Vélemény: Nekem ez a DVD-borító egy kicsit sok(k), reklámfogásnak viszont nagyon jó. Biztos rengeteg embert motiválja, hogy Jennifer "ilyen volt és ilyen lett", esetleg a kép láttán megszerzik, hogy velük is megtörténhessen ez a csoda. Állítólag közel egy év alatt sikerült lefogynia 30 kilót, ami diétával, és konditerembe járással sikerült, majd felkérték erre a fitneszvideó forgatására. Szerintem a videóban nem ilyen tökéletes az alakja, mint a borítón látható képen, de nem is az alakját szeretném kritizálni. Az edző Elia Siaperas, bemutatja a gyakorlatokat, Jennifer pedig a különböző részek elején és végén mond egy-egy motivációs mondatot. 
Az edzés első három részében kardió és erősítő gyakorlatok váltakoznak, és még egy kört végzünk a gyakorlatokból..
Az első rész a Tone Blaster, 20 perces, ebből a bemelegítés közel 6 perces, ami nem igazán tetszett. Aerobik lépésekből áll, és egy kis koreográfiát hoz össze belőlük. A hátralépkedéseknél már úgy éreztem, hogy gagyi lesz ez az egész, de a bemelegítés után folyamatosan kellemesen csalódtam.. Helybenfutással kezdődik, és közben bicepszgyakorlatot végzünk, amit guggolós és többféle súlyzós gyakorlatokkal váltogatunk. A végén pedig súlyzós hasizomgyakorlat van.
A második rész, a Box Blaster 17 perces. Egy törölközőt kell összehajtogatni és páros lábbal átugrálni, ezt boxolós és rúgós részekkel variáljuk. Térdelős fekvőtámaszokat kell végezni (ügyesebbek nyomhatnak rendeset is). A legvégén pedig az egyensúlyozós asztalpózból oldalra húzzuk a kezünket és lábunkat.
A harmadik rész, a 17 perces Power Blaster a legkeményebb. Pliometrikus gyakorlat is van benne, rögtön az elején kitörésben kell váltott lábakkal ugrálni, miközben a súlyzót vállból felnyomjuk, nekem ez volt a legnehezebb gyakorlat. Fekvőtámaszokkal kombinált, és ugrálós gyakorlatok vannak. A magas térdemeléses sprintnél azt mondja Elia, hogy 10 mp-ig kell, de sokszor nem addig taposunk, mert túl gyorsan számol. A hasizomgyakorlatot törölközővel kell végezni.
A negyedik rész a Belly Blaster & Cool Down, ebből 10 perc hasizom és 5 perc a nyújtás. A hasizomgyakorlatokat súlyzóval végezzük, nagyrészt hasprésekből áll, és van egy plankben végzett rész is. Ez a rész kimondottan tetszik. A nyújtás után azt is mondja Jennifer, hogy 3-4-szer tornázzunk rá egy héten és diétázzunk.
Néha észrevettem, hogy Jennifer nem olyan pontosan végzi a gyakorlatokat, mint Elia. Elia szimpatikus nekem, biztos megnézek majd egy másik tornát amiben szerepel. Jennifer is kedves, nem idegesítő a személyisége, jó kis párosítás.
Kicsit ellenérzésekkel álltam neki ennek a tornának, de a bemelegítés után egyre jobban megtetszett. A második résztől kezdtem izzadni, de annyira nem nehéz, hogy izomlázam legyen tőle. Kezdők súlyok nélkül próbálják, de szerintem ezt inkább középhaladóknak állították össze. A zene egész jó, hallgatható.

Nincsenek megjegyzések: