2009. október 29., csütörtök

Ministry of Sound: Pump it Up - Burn it, Lose it


Időtartam: 1 ó 20 perc
Warm it up (bemelegítés): 8 perc
Aeroburn (cardio lépegetős): 15 perc
Bpm (funky - táncos): 15 perc
Beatbox (boxolós jellegű): 15 perc
Below the belt (erősítés): 15 perc
Knock out (levezetés): 8 perc

Eszközök: matrac (esetleg)
Edző: Deanne Berry adja elő (Agata Pienio állította össze)
Sorozat/Produkció: Ministry of Sound, Pump it Up
Nyelv: angol
Jellege: cardio
Vélemény:
Előre bocsátom, hogy nem igazán szeretem a koreografikus-táncos videókat. Nem vagyok egy nagy tánctehetség, nem is szoktak sikerélményt vagy akár különösebb örömöt okozni a táncos fitneszvideók, néha azért elő-előveszek egyet-egyet. Gyakran ilyenkor ez valamelyik Pump it Up videó.
A Burn it, Lose it a Ministry of Sound negyedik videója, az a Deanne Berry szerepel benne, aki annak idején Eric Prydz Call on Me videoklipjében is megjelent (és egy korábbi Pump it Up videót is vezet).

A videó alapvetően táncos-koreografikus aerobik, 6 részből áll. A videó egy rövidebb biztonsági ismertetéssel kezdődik, ahol megtudhatjuk, mire érdemes figyelni, illetve, hogy a jobb oldali arany nadrágos lány az alacsonyabb intenzitású változatot mutatja, a srác pedig a szuper haladó verziót.
Már a bőséges, 8 perces bemelegítésben is megjelennek a táncos elemek, illetve ütéskombinációk, utalva a későbbi kick-bokszos részre, harmóniában a boksz-szorítós berendezéssel. A bemelegítés után 4 nagyobb szekció következik.
Aeroburn: koreografikus, táncos, lépegetős kardio szekció, ami alatt még jobban bemelegedünk. Bpm: 3 különböző tánckoreográfiát csinálunk végig 3 zenére, itt sokkal több a táncos, hajsimítós-csípőmozgatós-cicirázós mozdulat. Beatbox: kardio kick-box rész, táncosan előadva, ütések és rugások tánclépésekkel kombinálva. Below the belt: erősítés a láb és a törzsizmokat célozva. Kitörések, guggolás, fekvőtámasz variációk és felülések találhatóak ebben a részben.
A videót egy hosszabb, 8 perces nyújtás levezetés zárja le.

Összességében a videó igazán alaposan megmozgatja az izmokat, garantált az izzadás. Motiváló, pörgős, vidám zenékre tornázhatunk. Aki szereti a táncos mozdulatokat, a klasszikus aerobik felállást, és egy alapos edzésre vágyik, annak tetszeni fog ez a videó. nekem személy szerint egyáltalán nem jönnek be a "csábító" mozdulatokat és a különféle színpadias pózokat is felvonultató tornavideók, ennek ellenére elviselhetőnek találom a "fenékrázás" mennyiségét. Deanne Berry kedves és nagyon jól biztat végig a videón, végig jó a hangulat, ami a nézőre is rá tud ragadni. A torna koreografikus, biztos, hogy igazán csak sokszoros elvégzése után fogjuk tudni pontosan követni, annak ellenére, hogy Deanne igyekszik előremutogatni a lépéseket. Annak sem kell megijednie, aki - mint én - abszolút koreográfia antitalentum, így is elég jól lehet követni (csak a videó kb. 10%-ban keveredtem bele úgy a lépésekbe, hogy magamban kellett kocognom helyette)

Nagy előnye tehát a videónak, hogy hosszú, alaposan megmozgatja a testet és megizzadunk, anélkül, hogy túlságosan felpörgetné a szívet. Pörgős a zene, kedves az instruktor.
Hátránya lehet a bonyolultabb koreográfia, az, hogy a táncis-hajrázós mozdulatok olykor a hatékonyság kárára mennek, és érdemes afelett is jóindulatúan elsiklanunk, hogy Deanne nem a megszokott, fitneszesen "kigyúrt" oktató, és láthatóan alaposan szenved a fekvőtámasz alatt, amit igazi "lányosan" hajt végre úgy tessék-lássék:-) De végül is ez egy táncos videó, nem a hajszálpontos végrehajtáson van a hangsúly. A műfajában színvonalas alkotás. Érdemes kipróbálni.



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én nagyon sokat szoktam erre tornászni otthon, mivel régen táncoltam és ezért imádom az összes Ministry-t.:) Aki szeret táncolni és szereti a bulizós zenéket, annak el fog repülni az egy óra...garantált izzadással.:)