2009. december 7., hétfő

Gilad - 30 Minute Low Impact Workout


Időtartam: 30 perc
Bemelgítés/karok/derék/csípő és comb - 10 perc
Low impact aerobics - 8 perc
Floor work (talajgyakorlatok), csípő/comb/has/popsi és levezetés - 11 perc
Eszközök: matrac
Edző: Gilad
Sorozat/produkció: Gilad
Bodies in Motion
Nyelv: angol
Jellege: zsírégető, kardió, erősítő is egy kicsit
Vélemény:

Amikor Bíró Icánál azt mondtam, hogy vele kezdődött a fitneszes "karrierem", hát akkor azért nem voltam teljesen pontos. Felnőttkori sportolásom bizony vele kezdődött, de a tévé előtti tornázás története nálam sokkal régebbre nyúlik vissza. Általános iskolásan időnként el-elkaptam egy-egy részt az EuroSport Bodies in Motion sorozatából, (még videóra is vettünk párat!) és kezdő angoltudásommal próbáltam nagybuzgón kihámozni, hogy mikor is lesz a következő rész.
Kerek szőnyegeken tornáztak sztreccs biciklisnacis fitt fiúk és lányok, élükön a szintén balettszerkóba öltözött bongyori hajú fiatalemberrel. Tornáztam velük párszor én is lelkesen, aztán valahogy a dolog lecsengett, és el is felejtettem a videókat és a sorozatot is.
20 év kellett hozzá, hogy újra felfedezzem őket, és megtudjam, az illetőt Giladnak hívják, és hogy jó pár fitneszvideó került már ki a keze közül. Újra felfedeztem a Bodies in Motion tornákat és Giladot.

A 30/60 minute low impact workout anyagukban 2 videó van, ahogy a címe is mondja: egy 30 és egy 60 perces alacsony intenzitású zsírégető torna. Low impact, mert nincsen benne komolyabb ugrálás vagy olyan mozdulat, amely erősen igénybe venné az ízületeket. (Érdekesség, és az alacsony intenzitást alátámasztandó: a 30 perces videón Gilad anyukája is ott tornázik a csapatban).
Semmi különösebben forradalmi nincs a videóban, ennek ellenére vagy éppen ezért pompásan egyszerű és hatékony. A bemelegítésben bemelegít, kicsit megnyújtogat, karizomgyakorlatok, törzsfordítás, guggolások: megdolgoztatjuk a felsőtestet és a törzset állásban. A 8 perces zsírégető részben kicsit lendületesebben lépkedünk és feljebb tornásszuk a szívritmust - szigorúan ugrálások nélkül. A harmadik részben pedig klasszikus hasizom, oldschool külső- és belsőcomb gyakorlatok jönnek a talajon, majd egy rövidebb nyújtás levezetés.
30 perces átmozgatás minden különösebb fakszni nélkül. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

5 megjegyzés:

zsuzso100 írta...

Akárcsak én írtam volna...anno nem tudtam, hogy Giladnak hívják, de egy 180 perces videókazi (ami még mindig megvan) volt tele a 20-22 perces videóival és valóban végtelenül egyszerű, klasszikus gyakorlatokról van szó, nem tudok rá rosszat mondani. Nem kell trendi torna a fogyáshoz, csak rendszeresség és akkor mindegyik hatékony!

Zsuzsó írta...

Böngésztem az oldalt, és mikor ráakadtam ennek a DVD-nek a tesztelésére, akkor döbbentem rá (most 21 éves vagyok), hogy mikor olyan 8 éves lehettem, nekünk is volt otthon tőle kazettánk, lehet, hogy pont az, amit Te is írtál! Nyilván akkoriban ez közkézen forgott. :) Tényleg az a jó benne, hogy hatékony, mégis egyszerű, nem hanyagolja el a bemelegítést(én néhány magyar dvd-n, pl. a Rubint Rékáin ezt érzem, pl. a 4X20 percen van valami kis bemelegítés az első blokk, a kar elején és ennyi, ez nekem pl. nagyon nem elég). Amit még szeretek benne, hogy normálisan kommentálja a gyakorlatokat. Mel B engem is idegesített (vááááh), illetve Réka szövege sem mondható kellemesnek. Ráadásul vannak dvd-k, ahol a fő edző nem csinálja meg a gyakorlatokat (ilyet is Rékánál tapasztaltam), ami rám nem éppen ösztönzőleg hat. Gilad rendesen végigcsinálja.
Összességében egyetértek: nem kell kicicomázni egy DVD-t ahhoz, hogy jó legyen és hatékony. Nem kell agyonvariálni a gyakorlatokat olyan elemekkel, amik sokszor pl. a gerincet még az egészséges embereknél is túlzottan megterhelik, annyira tekeredni kell bennük. Ez egy egyszerű de nagyszerű torna, sok dvd-je van, szerintem mindet le is szedem.

Üdv: Zsuzsó

Unknown írta...

Szia Zsuzsó!

Gondolom leszedés alatt letöltést értesz! Régóta vadászok Giladra, de nem tudom hol lehetne letölteni a DVDjét! Remélem tudsz segíteni! Előre is köszi! Adrienn

Zsuzsó írta...

Szia Adrienn!

Szívesen adok linkeket, lehet találok még többet is, de most hirtelen ezeket tudom Neked ajánlani:

http://www.tugagym.info/?tag=gilad

http://www.tugagym.info/?p=1625

Ezekről sajnos óránként csak egy részt enged leszedni, de megéri, mert jó minőségű videók!!! És jó a torna de nagyon!

Ez pedig egy magyar oldalról:

http://barbara-dvd.blogspot.com/2009/06/gilad-expressz.html

Üdv, sok sikert és jó tornázást!

Zsuzsó

Névtelen írta...

sZia Zsuzsi!
Köszönöm a linket, letöltöttem. Az a kérdésem amikor hasra tornázom akkor be kell huzni a hasat? Mert nem értem mit mondott...
köszi!