2010. január 9., szombat

Denise Austin - Burn Fat Fast


Időtartam:50/30 perc
5 perc bemelegítés
20 perc táncos kardio
20 perc erősítő edzés
5 perc levezetés
Eszközök:kézi súlyzó és matrac(az erősítés részhez)
Edző:Denise Austin
Sorozat/produkció:Denise Austin
Nyelv:angol
Jellege:zsírégető, általános átmozgató, kicsit erősít is


Vélemény:


A videó 2 nagyobb szegmensből áll, amiket külön-külön is el lehet végezni, így a bemelegítéssel és levezetéssel együtt két, egyenként 30 perces tornát kapunk, de egyben is elvégezhetjük, akkor pedig egy alapos 50 perces edzésről van szó.
A bemelegítésben semmi különösebb nincsen, általánosan átmozgatja a testet, lépegetések, nyújtások. ezek után térhetünk rá a 20 perces részekre.

Az első, a kardió edzés bizony egy táncos zsírégetés. Nem csak amiatt, hogy lépéseket és ugrásokat kombinál és ismételget, hanem amiatt is, hogy nem a pontos végrehajtáson van a hangsúly, hanem hogy folyamatosan mozogjunk, mozgassuk a csípőnket, derekunkat és érezzük jól magunkat. A koreográfia nem bonyolult, de egészen könnyű belekavarodni, főleg aki nem rendelkezik jelentős táncos múlttal (vagy ha egyszerűen csak nincs érzéke hozzá). Zsírégető edzésnek szerintem egyébként nagyon jó, bár magában kicsit rövid, de alaposan megizzadunk. Annak ellenére, hogy ugrások is vannak benne, annyira nem vészes, bár azért érdemes az embernek végig odafigyelnie a térdére, ha érzékeny. Nagyon tetszett, hogy a sima ugribugri mellett igyekszik a törzsre és a csípőre koncentrálni, rázzuk a popsinkat a torna közben, van több derékcsavaró mozdulat és gyakorlat. Jól sikerült az is, hogy bár nem annyira bonyolult, mégis azért figyelni kell a lépésekre, így az ember nem ér rá folyamatosan azt lesni, hogy mikor jár már le végre a 20 perc. Emiatt táncolni szerető kezdőknek jó választás lehet. Ugyanakkor az is igaz, hogy az önfeledt táncis hangulat miatt nem annyira a pontos végrehajtáson van a hangsúly, kevesebb kontroll van az izommunkán, így ha valaki haladóbb, neki esetleg ez kevés lehet.

A második rész 20 perc kézisúlyzós edzés, szintén alkalmas szerintem kezdőknek is. Haladóbbak ezt a részt valószínűleg kevésnek és túl lassúnak fogják tartani. Nem túl nagy ismétléssel dolgozik, a cél inkább az, hogy minél több testrészt megmozgassunk. Több olyan gyakorlat van, ahol egyszerre edz több izomcsoportot is, ezt én személy szerint nem szeretem, de az igaz, hogy így jobban elfáradunk, jobban megdolgoztatjuk a testünket az adott idő alatt. Aki a nagyon pontos végrehajtást célozza, vagy izomnövelés a célja, annak nem ez a videó a legjobb, bár ennek az anyagnak nem is az a célja.

Összességében egy egész jó kis videó, főleg kezdőknek, újrakezdőknek ajánlanám, vagy aki nagyobb szünet után akar visszarázódni a mozgásba - nem túl megerőltető, de azért alaposan megizzasztó torna: vidám és pörgős.
Denise Austinnak van egyébként egy egyéni, kicsit pózolós, kicsit barbie-babás, kicsit negédes stílusa, de meg lehet szokni a rekedtes hangján ránk zúdított - magyar fülnek talán túlságosan is - lelkes előadásmódját. Nekem bejött.

1 megjegyzés:

Anamaya írta...

Bár Zid-nek címeztem, természetesen az egész oldalnak szól.
kérlek lessétek meg az alábbi linket:
http://anamaya-atvaltozasa.blogspot.com/2010/01/kreativ-blogger.html