2010. január 16., szombat

Mozogj velünk


Időtartam: 2x 25 perc


Eszközök: törölköző, tornaszőnyeg

Edző: Nagy Amarilla

Nyelv: magyar

Jellege: zsírégető

Vélemény: Ez a mozgásanyag 2 részből áll, mindkettő 25-25 perces. Az első résznél eszközre még nincs szükségünk. Ez egy zsírégető tréning, mely könnyen követhető dinamikus gyakorlatokból áll. Épp ezért nagymértékben hozzájárul a kondíció javításához. Bemelegítéssel kezdődik, majd fokozatosan áttér a gyakorlatok végzésére. A gyakorlatok helyes végzésére és a helyes testtartásra folyamatosan felhívja Amarilla a figyelmet. A bemelegítő rész után gyorsabbá válik a tempó, dinamikus lépés kombinációk következnek erőteljes karmunkával, ami megemeli a pulzust. Közben megdolgoztatja a has, far, vállizmokat, sőt az ellentétes izmokat is. Később törzsfordítások, guggolások, kitörések következnek, majd a végén nyújtással zárja a tréninget. Amarilla folyamatosan a gyakorlatok helyes végzését ismerteti, nem számol, (legalábbis nagyon ritkán) és a zene sem igazán ritmikus, inkább csak aláfestésként funkcionál. Én ezért főleg az első felében többször is késtem , kijöttem a ritmusból és ez zavart, mert egyébként nagyon jól összerakott gyakorlatsor.
A második rész dinamikus gerinctréning a helyes testtartás kialakításához. A hangsúly a helyes testtartás kialakításán van ami inkább prevenció, nem pedig gyógytorna. Tehát senki ne gondolkodjon úgy hogy neki erre nincs szüksége, mert szerintem ez mindenkinek jót tesz. Ehhez a részhez kézi szerként szükség van egy törölközőre, és egy tornaszőnyegre vagy nagyobb törölközőre amire majd lefekszünk. A tréning első részében főképp a felső test dolgozik, a hát, a derék, a váll, a has. Jellegéből adódóan kicsit lassúbb a tempója mint az előzőnek, ezért követni is könnyű. 10 perc után talajon folytatódik az edzés, itt a far, comb, derék, hasizmokat dolgoztatjuk. Az utolsó 5 perc a nyújtásé. Nekem összességében tetszik a lemez. Szerintem a 2 részt jó egymás után megcsinálni, időben is így tesz ki egy normál edzést. Nem nehéz, kezdők, akár túlsúlyosak is elvégezhetik.

1 megjegyzés:

FredYoong írta...

Hölgyeim,
jó kis oldalt hoztatok itt össze!
A prevenció, vagy furább kifejezéssel élve prehab, szerintem is nagyon fontos. Lehet, hogy ezt a részét kipróbálom majd a videónak. A testészek külön-külön való megdolgoztatása nem nekem való :-), de attól még lehet, hogy érdemes kipróbálni a programot.
Zsu
(http://fredyoong.wordpress.com/)