2010. augusztus 14., szombat

Cathe Friedrich - Cardio Core Circuit (Shock Cardio Series)

Időtartam: 50 perc
Eszközök: matrac
Edző: Cathe Friedrich
Sorozat/produkció: Cathe Friedrich
Nyelv: angol
Jellege: köredzés, kardio

Vélemény:
Cathe Friedrich-et főleg a sztep-videóiról ismerhetjük. Ebben a filmében viszont nincs szükség semmi egyéb eszközre, mint egy matracra, de akár az is elhagyható. Kemény, "bugyiig-izzadós" edzésről van szó, végig magas pulzus tartományban edzünk, nem kezdőknek való gyakorlatsor. 
5 perces bemelegítéssel kezdünk, ami lépkedésekből, ugrásokból, kitörésekből, lábemelésekből, térdhajlításokból és egy kis nyújtásból áll. Már a bemelegítésben alaposan megdolgoztatjuk a szívünket-tüdőnket (az izmokon kívül). 
A bemelegítés után köredzés jelleggel folytatódik a gyakorlatsor, mindegyik körben alaposan feltornázzuk a pulzusunkat. Összesen 4 körünk van. Minden kör nagy intenzitású ugrálós gyakorlatokból áll, a végén pedig vagy egy komplexebb, törzsizmokat jobban megdolgoztató kardió gyakorlat (pl. háton gurulásból felugrás, vagy fekvőtámasz) vagy valami felüléses hasizomgyakorlattal zárunk. Az első 2 körben inkább a lépegetés dominál, a harmadik körben összetettebb, nehezebb gyakorlatok vannak, az utolsó kör pedig inkább csak ugrálásokból áll plusz a hasizom gyakorlat. A körök között és közben is tart időnként tart egy kis vízivás szünetet, ami bizony jól jön, hiszen ha elég intenzíven, jól csináljuk, nem egyszer juthatunk el a "kiköpöm a tüdőmet mindjárt" érzéshez a torna alatt.
A videó legvégén pedig a jól megérdemelt lazítás-nyújtás, ami körülbelül 5 perc. 

Nem könnyű gyakorlatsor, kezdőknek valószínűleg elveszi a kedvét, és a sok ugrálás miatt érzékeny alsó-szomszédokkal rendelkezőknek sem nagyon ajánlott. Nagy súlyfelesleggel sem igazán ezzel az ugrálásos videóval kellene kezdeni. Viszont ha valaki igazi jó kis tüdő és szívfejlesztésre vágyik, és nem bánja a kemény általános-iskolai tornaóra jelleget, annak tetszeni fog.

 

2 megjegyzés:

vandy írta...

Nekem nagyon tetszett ez a videó, biztos többször elő fogom venni! Tényleg nem kezdőknek és nem is túlsúlyosoknak való, mert nagyon keményen kell ugrálni. Egy ruhadarab nem maradt szárazon rajtam és az izomláz sem került el.

lilith írta...

Kipróbáltam én is. Tényleg izzasztó. Én a vízivós szünetben kicsit a vádlim próbáltam nyújtani a sok ugrálás után.