2012. június 19., kedd

Jillian Michaels - Body Revolution Workout 2

Időtartam: 36 perc
Eszközök: polifoam, kézisúlyzók, fogantyús gumikötél
Edző: Jillian Michaels
Sorozat/produkció: Body Revolution, Gaiam
Nyelv: angol
Jellege: erősítő, köredzés, alakformáló
  
  Vélemény:  A Body Revolution második videója, a második és az ötödik napon tornázunk rá, de természetesen lehet külön videóként is használni. Fitneszprogramként azért jó, mert Jillian előírja, hogy mikor mire mozogjunk, és aki becsületesen végigviszi, annak addigra már be lesz programozva a rendszeres mozgás az életébe, és ha elég kitartó, az eredmény se marad el, még akkor sem, ha csak heti hat napon át félórákat tornázik. Ez a torna ráadásul kezdőknek és nagyobb túlsúllyal rendelkezőknek sem veszi el a kedvét, mert nem kell ízületeket megterhelő ugrásokat végezni. Érdemes arra figyelni, hogy mindig van nehezített verzió, pár alkalom után (ha már jól megy a bemutatott gyakorlat) meg lehet próbálkozni azzal is, hogy még jobban fejlődjünk.
A bemelegítés rövidke 2.15 perc, három gyakorlatból áll, amit megismétel. Korcsolyázó mozdulatokból, karlendítésekből, ellentétes kézzel való lábujjérintésekből áll. 
Köredzés, minden kört ismétel, kivéve a kardió részét.
Az első kör gyakorlatai: négykézláb állásból ellentétes kar és láb emelése (table top position), fekve csípőemelgetés, egyik lábat a másikra keresztbe kell rakni (haladók meg is emelhetik a lábat, vagy gumikötelet lehet használni), hasonfeve karok, lábak emelése (Superman), 2. gyakorlat fekve csípőemelgetés csak másik lábbal, kardió: váltogatva térdhúzások.
A második kör gyakorlatai: egyik lábbal hátralépés, kitörés törzsfordítással, majd nyújtott láb és törzs visszafordítása váltakozik (haladók súlyzóval), kissé előredöntött törzzsel evezés, első gyakorlat csak másik oldalra kell fordítani a törzset, bicepszgyakorlat - súlyzót test mellett kell emelni, könyök hátrahúzva (bicep drag), kardió: guggolás és egyik láb hátralendítése váltva. 
A harmadik kör gyakorlatai: súlyzóval hajolás, visszatéréskor bicepszgyakorlat, négykézláb állásban láb emelgetése, hasprések, 2. gyakorlat másik láb emelgetése, kardió: térd-könyök húzása egyik oldalon többször, majd másik oldal.
A negyedik kör gyakorlatai: ülve a gumikötelet a lábakra kell tekerni-evezés, fülre tett kezekkel előredőlés egyenes háttal derékszögig, bicepszgyakorlat (haladók nehezebb súllyal), egyik lábbal előrelépés, utána másikat felhúzni súlyzóval a kézben, kardió: boxolás felfele (haladók súlyzóval).
A nyújtás 2.5 perc, ez is rövidke, kicsit ki lehet egészíteni és a bemelegítést is.
A hátizmokat, bicepszet, popsit és a hasizmokat dolgoztatja meg ez a torna, de nekem izomlázat nem okozott.
A második kör ismétlésénél egy kis motiváló rész van, Jillian odamegy az egyik csajhoz, és mondja, hogy "nézd ezt a testet", és megkérdezi a csajt (legalábbis én azt hittem, hogy csaj), hogy hány gyereke van, aki azt válaszolta rá, hogy három. Igen, vannak még nők, akiknek három gyerek után is jó alakja van, gondoljunk csak arra, hogy Rubint Réka is milyen jól néz ki három gyerek után, de ebben gondolom mindenki egyetért, hogy ez kitartó, kemény munka eredménye.
A zene ebben a részben sem tetszik. Egy kicsit viszont a gumikötéllel változatosságot visz bele és hamar eltelik itt is az idő.


Nincsenek megjegyzések: