2012. június 16., szombat

Jillian Michaels - Body Revolution Workout 1

Időtartam: 32 perc
Eszközök: polifoam, kézisúlyzók 
Edző: Jillian Michaels
Sorozat/produkció: Body Revolution, Gaiam
Nyelv: angol
Jellege: erősítő, köredzés
 
  Vélemény: Jillian új 2012-es, 90 napos fitnesz-programjához tartozik ez a videó. Ez az első két hét videója, illetve előtte még a "7 day kickstart your metabolism"-é. Mindig az első és a negyedik napon tornázunk rá, ha a programot követni szeretnénk. Nagyon jól összeállította Jillian, mert fokozatosan nehezíti a videókat, bár az első hónap elég könnyűnek tűnt, én ezért nem követtem a programot, csak sorba kipróbálgattam. Az első hónap videóira kettesével tornáztam, még úgy is, hogy a nehezített verziót végeztem. Kezdőknek viszont pont megfelelő, még időben is, mert kb. félórásak a videók. Talán ezért is népszerű, mert heti 6-szor csak fél órát kell mozogni, betartani a diétát, ami jár a programhoz, és 3 hónap múlva sokkal szebb alakra tehetünk szert. Arra viszont nem gondolt Jillian, hogy pont a bemelegítés és a nyújtás lett így megrövidítve. Tulajdonképpen ez a legnagyobb hátrány, a gyakorlatokba nem tudok belekötni, mert azok tényleg jók. 
Ennek a videónak két perces a bemelegítése, láb- és karemelésekből, kar-, csípő- és térdkörzésekből áll. Ha nem sietünk sehova, akkor kicsit megtoldhatjuk még néhány bemelegítő gyakorlattal.
Jillian a videóiban a köredzést részesíti előnyben, sokan ezért szeretik, mert tudják, hogy mennyi van még vissza a feladatokból, de sokaknak ezért válhat unalmassá, mert hamar megjegyezi, hogy mik a gyakorlatok. Ennél a videónál is körönként ismétli a gyakorlatsorokat, kivéve a kardió részét.
Az első kör gyakorlatai: guggolás (haladók fel is ugorhatnak minden guggolás után), térdelő fekvőtámasz (haladóknak rendes), plank - egyenes kézzel kell tartani, tárogatás fekve (haladók nehezebb súllyal is végezhetik), kardió: szaladgálás körbe-körbe.
A második kör gyakorlatai: szumó (széles terpeszben) guggolás (haladók ugorhatnak minden guggolás után v. súllyal végezzék), tricepsz gyakorlat - törzsdöntés előre, térd kissé behajlítva, felkar nyújtva, alkar nyújtása-hajlítása (haladók nagyobb súllyal), csípőre tett kézzel egyik láb oldalra emelgetése, utána másik lábbal is, de ott már kezeket tarkóra kell tenni és törzsdöntéssel együtt kell végezni, így a hasizom is bekapcsolódik (de csak az egyik oldalon, ha nem akarunk féloldalasak maradni a következő körnél felcseréljük), kardió: speed bag - kezekkel kőrözni kell a fej magasságában.
A harmadik kör gyakorlatai: guggolás közben kezek előrenyújtása súlyzóval a váll magasságáig, tricepsz gyakorlat - álló helyzetben, kezek fej mögé engedése és nyújtása, harcos póz 2 mindkét oldalra (haladók súlyzóval), kardió: magas térdemeléses helyben gyaloglás.
A negyedik kör gyakorlatai: felemelt és behajlított térd nyújtása-hajlítása, bicikli felülés, első gyakorlat másik lábbal, álló helyzetben súlyzó oldalra emelése, kardió: váltott lábbal oldalra lépkedés és guggolás (haladók súlyzóval).
A nyújtás a végén 2,5 perc.
A gyakorlatok legfőképpen a váll izmait, mellizmokat, tricepszet, a combizmokat, és a hasizmokat dolgoztatja meg.
A zene nem igazán nyerte el a tetszésemet, Jillian a zeneválasztásnál beletrafál néha.
Egy nagy teremben van az edzés, Jillian-nel együtt tizenketten vannak a fiúk és a lányok, ami elég motiváló, és én elnézegettem közben őket hogyan végzik a gyakorlatokat, kielemeztem magamban kinek milyen alakja van, és már el is repült az a fél óra.
Ez a program azért közel sincs olyan nehéz, mint az Insanity, ezért kezdőknek és újrakezdőknek  mindenképpen ezt ajánlanám. Lehet önálló videóként is használni, ha pedig programként szeretnénk, nem árt beszerezni többféle nagyságú súlyzót és fogantyús gumikötelet.

Nincsenek megjegyzések: