2012. június 21., csütörtök

Jillian Michaels - Body Revolution Workout 3

Időtartam: 36 perc
Eszközök: polifoam, kézisúlyzók, fogantyús gumikötél
Edző: Jillian Michaels
Sorozat/produkció: Body Revolution, Gaiam
Nyelv: angol
Jellege: köredzés, erősítő, alakformáló

Vélemény: Az első szakasz 3. és 4. heti videója (ha a "kickstart your metabolism" hetét is belevesszük, akkor a 4. és az 5. héten tornázunk rá). Egy kicsit összetettebbek már a gyakorlatok, egyszerre több izomcsoportot is megdolgoztatunk, de még simán a workout 4-re is tudtam utána tornázni. Az intenzitást egy kicsit növeli a kardió részeknél, de ezt még kezdők, újrakezdők is simán bírni fogják, és ez a kis ugrálás még az ízületeket sem terheli meg. A fogantyús gumikötél helyett szerintem jó a gumiszalag is, ha valakinek éppen az van otthon.
A bemelegítés 2.5 perc, és a következő gyakorlatokból áll: jumping jack, hát domborítás-homorítás, magastartásból kéz leengedése, miközben lábemeléseket kell végezni váltogatva, láb oldalra lendítése először egyik, majd másik oldalra, és a végén ismét jumping jack .
Jó szokásához híven Jillian itt is a köredzést részesíti előnyben, minden kört megismétlünk a kardió kivételével.
Az első kör gyakorlatai: fekvőtámasz, lefele néző kutyapózban egyik lábát ellentétes kezével fogja és tartja egy ideig, majd vált, kitörés hátra (haladók súlyzóval), kéz magastartásban, majd lassan plank-be kell sétálni, kicsit tartani és vissza, kardió: úgy ugrálunk, mintha ugrálóköteleznénk.
A második kör gyakorlatai: guggolás és tricepsz gyakorlat, térdelő állásban, váltogatva ellentétes kézzel megfogjuk ellentétes lábunkat (jógagyakorlat), guggolás majd súlyzó emelése válltól (haladók nagyobb súllyal), gumikötél beakasztása a talpunkba és azzal a lábbal hátra kell lépni, majd kezeket válltól előretolni-húzni, kardió: boxolás.
A harmadik kör gyakorlatai: egyik láb elől hajlítva, hátsó nyújtva, kezek magastartásban (crescent pose) ezt a jógapózt plank-kel váltogatjuk, tenyerünkön és talpunkon támaszkodva karok hajlítása-nyújtása (haladó lábát felemelheti), oldalsó hasprés, térd behajlítva közben (haladók nyújtott lábbal), kardió: guggolás, felugrás váltva.
A negyedik kör gyakorlatai: fa pózban súlyzó oldalra emelgetése, plank könyöklő és egyenes karú váltogatása, támaszkodó ülésben láb hajlítása-nyújtása, láb nyújtásakor törzsünket közelítjük a talajhoz (hasizom), kardió: ugrálás páros lábbal jobbra, középre, balra.
A nyújtás kb. ugyanannyi ideig tart, mint a bemelegítés.
A workout 3 leginkább a comb-,tricepsz-, váll-, mell-, hasizmokat dolgoztatja meg. 
Jillian megpróbálta kicsit különvenni az izmokat, egyik nap a test elülső izmaival foglalkozik, ezt a páratlan számú videóiban, másik nap a test hátsó részével, azt pedig a páros számú videóiban észlelhetjük. Egy kicsit a dinamikus jógából is tesz bele egy-egy gyakorlatot. Programként és különálló videóként is megállja a helyét.
A zene itt sem igazán jó, de akinek nem tetszik és már tudja Jillian instrukcióit a gyakorlatokhoz, nyugodtan lehalkíthatja és beteheti a kedvenc zenéit.


Nincsenek megjegyzések: