2012. július 4., szerda

Jillian Michaels - Body Revolution Workout 4

Időtartam: 34 perc
Eszközök: polifoam, kézisúlyzók
Edző: Jillian Michaels
Sorozat/produkció: Body Revolution, Gaiam
Nyelv: angol
Jellege: erősítő, köredzés, alakformáló

  Vélemény: A program első fázisának utolsó két heti videója, de önálló videóként is használhatjuk. Kicsit nehezednek a gyakorlatok, de még ez sem olyan nehéz, hogy kezdők ne tudnának tornázni rá, haladók esetleg hozzárakhatnak egy másik videót is, vagy nehezebb súlyokkal végezhetik a gyakorlatokat.
A bemelegítés 2.5 perces (és már itt is ismételi a gyakorlatokat, nem csak a köröknél) helyben futás popsirúgással, guggolásban végzett lábnyújtás, karral hátrakörzés. 
Az első kör gyakorlatai: kitörés előre (haladók súlyzóval), guggolásba evezés (haladók nagyobb súllyal), egy lábon állva hajolás súlyzóval, utána a súlyzó felhúzása mellig, majd lábcserével ugyanez, kardió: korcsolyázó mozdulatok nagy ugrással.
A második kör gyakorlatai: váltogatva kitörés oldalra bicepszgyakorlattal, evezés (haladók nagyobb súllyal), kéz magastartásba, hátralépés, térdelés, majd felállás (haladók nagyobb súllyal), súlyzóval váltott lábbal előrelépés, másik láb felemelése és felugrás, kardió: jobbra-balra ugrálás páros lábbal.
A harmadik kör gyakorlatai: oldalfekvésben a felül lévő lábra nehéz súlyzót kell rakni és lábemelgetés, plank-be lábat váltva emelgetni, első gyakorlat másik oldalra, háton fekvésből lábakat és felsőtestet megemeljük és tartjuk, kardió: taposás.
A negyedik kör gyakorlatai: egyik kézben súlyzó (mintha bicepszünket szeretnénk mutogatni) és törzsdöntögetés, nehéz súlyzóval előrehajolás, első gyakorlat másik oldalra, háton fevő helyzetben mellkas megemelése, térdek felhúzva, bokáinkat váltva érintgetjük a kezekkel, kardió: boxolás többféle variációja.
Nyújtás is kb. olyan hosszú, mint a bemelegítés, ha van időnk érdemes mindegyikre fordítani még pár percet.
A zene itt sem nyeri el a tetszésemet, de tessék kitartani, főleg, ha programként használja valaki a tornát, mert a második fázis zenéje már jobb lesz. A hangulat ettől függetlenül jó, Jillian kicseréli egyik csajnak a súlyzóját nehezebbre a negyedik körnél, amikor súlyzóval előre kell hajolni és jól elbohóckodnak. Ez egy elég nehéz gyakorlat, nagy súllyal főleg, hátfájósoknak nem kell kicserélni, jobban járnak anélkül.
Ez a torna azokat az izmokat dolgoztatja meg, mint a workout 2-nél, a hátizmokat, bicepszet, popsit és a hasizmokat.

Nincsenek megjegyzések: