2012. július 18., szerda

Jillian Michaels - Body Revolution Workout 6

Időtartam: 33 perc
Eszközök: kézisúlyzók, gumikötél
Edző: Jillian Michaels
Sorozat/produkció: Body Revolution, Gaiam
Nyelv: angol
Jellege: köredzés, erősítő, alakformáló

 Vélemény: A második fázis első két hetében, a második és az ötödik napon tornázunk erre a videóra, ha a programot követjük. Érdemes többféle nagyságú súlyzót odakészíteni és feszegetni a határokat a fejlődésünk érdekében. Bizonyos gyakorlatoknál azért szól Jillian is, hogy a nehezebb súlyt vegyük fel, de hétről-hétre érdemes is egy kicsit nehezíteni, és ebben a fél órában beleadni apait-anyait.
A bemelegítés 2.5 perces, lábkörzésekből, ugrókötelezésből, térd-könyök húzásokból áll, és még egyszer megismételjük.
Az első kör gyakorlatai: nehéz súllyal döntött törzsű evezés, oldalra kitörés váltott lábbal bicepszgyakorlattal, plank-ben evezés váltott kézzel, Superman súlyzóval - hason fekvésben kéz és lábemelések egyszerre, kardió: rock stars - magasra ugrások.
A második kör gyakorlatai: előredőlés közben egyik láb felemelése nyújtva és evezések, fordított plank, első gyakorlat másik lábbal, gumikötélre állva bicepszgyakorlat - gumi húzásával karhajlítás, kardió: egyik lábról másikra ugrálás és térdfogás közben.
A harmadik kör gyakorlatai: egy lábon állásban súlyzóval előrehajolás majd visszaérkezéskor felemelés, kitörésbe lépés és közben súlyzó lendítése, első gyakorlat másik oldalra, második gyakorlat másik lábbal, kardió: runing man.
A negyedik kör gyakorlatai: felülés súlyzóval, háton fekve lábak felemelése derékszögben és csípőemelések (reverse crunch), előző testhelyzet és lábak jobbra-balra fordítása, swingek, kardió: zig-zag ugrálás.
A nyújtás 2 perces, leginkább a lábak, karok nyújtása kap hangsúlyt.
A torna a hát, bicepsz, popsi és has izmait mozgatja meg leginkább, mint a workout 2-nél és 4-nél. A gyakorlatokat sokszor kombinálta, így egyszerre több izomcsoportot mozgatunk meg, és a kardió rész is ugrálósabb, mint az első fázisban.
Ez könnyebb volt az előző videónál, mert a negyedik kör megmenti az embert a hasizom gyakorlatokkal, és egy picit rövidebb.
A videó egész jól összeállított gyakorlatokból áll, tetszik a végén a hasizom rész is. Biztos többször elő fogom venni, viszont a bemelegítést és a nyújtást megtoldom majd plusz gyakorlatokkal. A programhoz tartozó könyvében a Fitness Guide-ban azt írja, hogy soha ne hagyjuk ki a bemelegítést és a nyújtást, de arról már nem szól a fáma, hogy mi van akkor, ha túl kevés....

Nincsenek megjegyzések: