2012. július 14., szombat

Jillian Michaels - Body Revolution Workout 5

Időtartam: 37 perc
Eszközök: gumikötél, kézisúlyzók
Edző: Jillian Michaels
Sorozat/produkció: Body Revolution, Gaiam
Nyelv: angol
Jellege: erősítő, köredzés, alakformáló

 Vélemény: A program második fázisa ezzel a videóval indul, és két hétig tornázunk rá, első és a negyedik napon. Kezdők ne hagyják ki az első fázist, haladók viszont nyugodtan kezdhetik a második fázistól, ahogy említettem már a zene is jobb innentől kezdve, és a tornák is nagyobb kihívást jelentenek.
A bemelegítésen kicsit kiakadtam megint, egyrészt azért, mert nincsen két perc sem, másrészt azért, mert napüdvözletet kell végezni 4-szer. Előtte bemutatja a teljes gyakorlatsort, aki már többedszerre tornázik rá, annak már lehet Jillian-nel is kezdeni, de a legjobban mindenki akkor jár, ha végez előtte normális bemelegítést. A köröket ismétli kardió nélkül ugyanúgy, mint az első fázis videóinál.
Az első kör gyakorlatai: fekvőtámasz és oldalsó palánkba (side plank) kell fordulni, crescent pose - egyik láb elől hajlítva, hátsó nyújtva, és súlyzó emelgetése hátul egyenes kézzel (tricepszgyakorlat), guggolás talajérintéssel és felugrás (haladók súlyzóval), a második gyakorlat elvégzése másik lábbal, kardió: mountain climbers.
A második kör gyakorlatai: terpeszállásban egy nehéz súlyzó fej mögé tartása, és előrelendítéskor kitörésbe fordulás, széles terpeszben súlyzó vállból nyomása, első gyakorlat másik lábbal, hátonfekve kéz popsi alá, láb emelése és keresztezések, kardió: magas térdemeléses futás.
A harmadik kör gyakorlatai: gumikötél beakasztása a lábba, az lesz hátul, kötél oldalsó tartásból előre húzása, tricepszgyakorlat - tenyéren és talpon támaszkodva karhajlítások, csípő és egyik láb megemelése közben, első gyakorlat másik lábbal, második gyakorlat szintén lábcserével, kardió: gumikötél beakasztása egyik lábba és boxolás.
A negyedik kör gyakorlatai: egy lábon állva súlyzóval lehajolás, talajérintés, álló helyzetbe visszaérkezéskor súlyzó magastartásba emelése, oldalfekvésben alsó kézzel vállfogás, másikkal támaszkodás és karhajlítás, első gyakorlat másik lábbal, második gyakorlat másik oldalon, kardió: gyors ugrálókötelezés.
A nyújtás ismét rövidke kb. 2.5 perc és leginkább a lábakra, karokra, vállakra koncentrál.
A torna a váll, tricepsz, mell, has és a comb izmait dolgoztatja meg. Már érezhető, hogy nehezebbek a gyakorlatok, a második fázistól nem dupláztam a videók próbálgatását. Én a gumikötelet gumiszalaggal helyettesítem, mert mezítláb tornázom itthon és a kötél vágja a talpam. Úgy érzem, hogy a gumis gyakorlatok jól megdolgoztatják az izmokat, egy kicsit más a terhelés, mint a súlyzós videóknál, ráadásul feldobja vele és nem lesz unalmas. Valószínű, hogy az elején is próbált újítani Jillian, hogy jógával kezdődik a videó, de azért bemelegítésnek én nem ilyet képzeltem el, gyakorlatként viszont nagyon jó a napüdvözlet. A program leggyengébb láncszeme a nyújtás és a bemelegítés marad mindvégig a videókban.

Nincsenek megjegyzések: