2012. augusztus 2., csütörtök

Jillian Michaels - Body Revolution Workout 7

Időtartam: 36 perc
Eszközök: gumikötél, kézisúlyzók
Edző: Jillian Michaels
Sorozat/produkció: Body Revolution, Gaiam
Nyelv: angol
Jellege: erősítő, köredzés, alakformáló

 Vélemény: A második fázis utolsó két hetében tornázunk rá, és egyben el is értünk a program második feléhez. Én csak végigpróbálgattam sorba a videókat, így a teljes 3 hónapos programra nincs teljes rálátásom, de azért sem kísérleteztem végig, mert néha jobban esik az egy órás vagy más jellegű torna. Aki a programmal kezdte el a mozgást, annak bőven elég ennyi, mert szerintem ezzel Jillian főleg azokat az embereket célozta meg, akik mindig találnak kifogást, hogy most nincs időm mozgásra. Na de kérem, ki az az ember, akinek még fél óra szabadideje sincs?
A bemelegítés 2.5 perces, és egész jó, persze lehetne több is. Guggolásban keresztező lépések jobbra-balra, kitörések előre-hátra combnyújtásokkal variálva, magas térdemeléses futás, jumping jacks, taposás, és a végén ismét kitörések combnyújtásokkal.
Az első kör gyakorlatai: plankben térd oldalra felhúzása fekvőtámasszal (egyik férfi bemutatja könnyítve), plankbe sétálás előre-hátra, plank váltogatva a könyöklős és nyújtott karú (könnyített verzió térdelve), lebegőülés (haladók súlyzóval), kardió: plank és guggolás váltva.
A második kör gyakorlatai: lefele néző kutyapózban fekvőtámasz, gumikötéllel tricepszgyakorlat - döntött törzzsel és térd kissé behajlítva, láb felemelése és hajlítása-nyújtása közben bicepszgyakorlat súlyzóval, másik lábbal is, kardió: egy lábon ugrálás előre-jobbra-balra-hátra.
A harmadik kör gyakorlatai: gumikötéllel guggolás, tricepszgyakorlat gumikötéllel, fekvőtámasz közben lábemelés váltva, csónak póz és tartása, kardió: stars jumps-guggolásból felugrás, mintha egy x-et alkotnánk (máshol x-faktornak is hívták).
A negyedik kör gyakorlatai: a súlyzók magastartásban és térdelő ülés sarkon, majd felemelkedés, fekvenyomás (haladók lábakat is felemelhetik), könyöktámaszos plank és csípőemelgetés, fekve tárogatás oldalra páros lábemeléssel, kardió: ugrálókötelezés.
A nyújtás 3 perces és hasat, hátat, lábakat, vállakat, karokat nyújtja.
A páratlan videókhoz hasonlóan ez is a váll, tricepsz, hát, has, comb izmait dolgoztatja meg. A torna nehézségét befolyásolhatjuk a súlyzók nagyságával.
Tetszik, hogy mindvégig a programban vannak könnyített és nehezített változatok és még az, hogy sokan tornáznak a háttérben. Mikor idáig eljutunk már mindennapos ismerősként látjuk őket, és motiváló, hogy mosolyognak és lelkesek az egész program alatt.


Nincsenek megjegyzések: