2010. április 1., csütörtök

Denise Austin - 3 week - BOOT CAMP

Időtartam: 20+21+7=48 perc


Eszközök: kézi súlyzó, esetleg matrac

Edző: Denise Austin

Sorozat/produkció: Denise Austin

Nyelv: angol

Jellege: köredzés (kardio + erősítés)



Vélemény:
Ez egy másik Boot Camp videó Denise Austintól, akinek egyébként szerintem meg sem lehet számolni a kiadott videóit. De ez is egy jól sikerült darab, garantált a leizzadás.

Az első rész a kardió rész, ez bemelegítéssel együtt 20 perc. Főként állásban tornázunk egy pár kézi súlyzó segítségével. Felváltva végezzük a súlyzó nélküli, és a súlyzóval végzett gyakorlatokat, a súlyzó nélkül gyorsabb, pörgősebb tempóban, súlyzóval kicsit lassabban, de végig közepes vagy magas pulzusszámmal dolgozik. A végén fekvőtámaszokkal és egy mini nyújtással zárja a 20 perces ún. Cardio részt. 

Jó kis gyakorlatsor, bár a mozdulatokat nem hajszálpontosan hajtja végre, nehéz is súlyzókkal, ilyen tempó mellett nagyon pontosan dolgozni, de a célt elérjük, alaposan megizzadunk. Én a 2,5 kilós súlyzóimmal időnként azt éreztem, hogy a "relatíve" lassabb, az erősítős súlyzós feladatoknál sokkal gyorsabb volt a pulzusom, mint mondjuk az ugribugrinál, lehet ez könnyebb súlyzókkal nem így van. Jó, izzasztó torna, rövid idő alatt is alaposan megdolgoztat, de igazából semmi különös..

A második rész, az ún. Athletic training ennél sokkal-sokkal jobban tetszett. Denise kettlebell-edzés által inspirát gyakorlatsornak nevezi. Kettlebell edzésen nem vettem még részt, mindenesetre ez a torna nagyon bejött, főként azért, mert erőteljesen a core, azaz a törzsizmokra koncentrál. Itt is felváltva edz súlyzóval és anélkül, itt a súlyzós rész azért hangsúlyosabb. Az izzadás garantált, ha jól választjuk meg a súlyokat, és nekem másnapra lett egy kis izomlázam az oldalamban és a derekamnál. Ebben a részben van hasizom rész is, természetesen egy pár fekvőtámasz is. 
Az egész edzést érdemes megfejelni a 6 perces bónusz gyakorlatsorral, amiben has, derék és egy kicsi hátizom feladat van. Itt érdemes matracot használni, és itt is használjuk a súlyzónkat is. 

Összességében jó kis izzasztós edzés, plusz pont a törzsizomzatok megcélzásáért, és hogy a hasizom mellé beleteszi a kötelező (de sokszor sajna elmaradó) hátizom edzést is. (nem sok, de legalább van benne!). Hibája lehet, hogy a pontosság nem a legerősebb része a tornának, de talán nem is ez a lényeg itt. Viszont a nyújtás el van kapkodva, érdemes megtoldani egy kis extra nyújtással, főleg annak aki nagy súlyzókkal dolgozik és nem akarja szélességben növeszteni az izmait.




Az időfelosztást mutató ábrát a www.collagevideo.com oldalról hoztuk, nagyon szépen köszönjük nekik:-)
The timeline stripe we borrowed from www.collagevideo.com, thanks very much for them

6 megjegyzés:

zsuzso100 írta...

Múltkor jöttem rá, hogy ez a torna nekem nincs is meg, mikor a másik boot camp-et csináltam és képet kerestem, de azóta nem volt időm kipróbálni, talán holnap lesz a napja!

Zita HD írta...

ja, én is sokat gondolkodtam rajta, mert emlékeztem, h írtál bootcampos tornáról, de olvastam benne, hogy jó a nyújtás rész... na mondom, akkor ez biztosan nem ez a videó. Aztán akkor találtam meg ezt a másik boot campot.

te csináltad meg a kommentes oldalsávot? köszi! már filóztam rajta, h kéne valamit kezdeni vele, mert nem működött..

Noémi írta...

a youtube-os ajánló alapján legalább két olyan gyakorlat van benne, amit kettlebellesek csinálnak (csak kicsit nagyobb és másmilyen súllyal) - abból az egyiket egészen szépen csinálta a bevágott részben :)

Mike írta...

na, visszaszívtam. Csak az az egy volt szabályos, most hogy belenéztem :) Viszont az elején korrektül mondja, hogy 'inspired', annak tökéletesen megfelel :) Majd ki is próbálom :)

zsuzso100 írta...

Zid!
Igen, én csináltam meg!

Noémi!
Mi az az 'inspired'? Nagy szakértőként kíváncsi leszek a véleményedre! Habár ez tulképp nem kettlebell workout, más a súly...csak a mozdulat egy része.

Mike írta...

hát hogy az ihlette :)

azért súlytól meg mindentől függetlenül, volt már dvd, amire ráírták, hogy kettlebell workout és közben kézisúlyzóval csinált icipicit hasonló gyakorlatokat szabálytalanul - és még csak semmi köze sem volt a bellhez.
Tehát ezt én pozitívumként akartam mondani, hogy "inspired", mert itt például nem is szerepel a címben, hogy kettlebell, csak szóban említi, hogy az ihlette.