2009. április 10., péntek

Women's Health - Ultimate Fat Burn

Women's Health - Ultimate Fat Burn
Időtartam:
37 perc
- kb. 5 perc bemelegítés
- kb. 27 perc fő edzés (kardio és erősítés)
- kb. 5 perc levezetés

A fő szekción belül található 4 kisebb rész: súlyzós erősítős (de ez is elég mozgós), zsírégető kardió (mozgósabb), újabb erősítés majd újabb kardió szekció.

Eszközök: 1 pár kézisúlyzó
Edző: Amy Dixon
Nyelv: angol
Jellege: kardio edzés. Zsírégető - mozgós

Vélemény:

Nem ismertem előtte a Women's Health-es videókat, kiváncsian kezdtem bele ebbe a tornának.
Ez a videó egy pörgős, mozgós, dinamikus videó. Lépkedős, nincs benne ugrálás, de sok térdhajlítás van benne, úgyhogy annyira nem térdkímélő. Visziot a súlyzós részek is kellően dinamikusak, egyszerre edzik a felsőtestet és az alsótestet is, mindezek miatt szerintem megvalósul, hogy végig zsírégető tartományban maradjunk.

Az edző, Amy, folyamatosan beszél, bíztat, ez elsőre kicsit furcsa vagy akár idegesítő is lehet, de ami kiváló, hogy minden egyes váltás előtt jó időben elmondja, hogy mi fog következni, ráadásul a mozdulatok és a 'koreográfia' sem túl bonyolult. Az egész nagyon jól követhető. Elég jól meg is izzasztott a torna, összességében pozitív véleményem van róla.

Egyetlen problémája szerintem csak az, hogy rövid, de ha kombináljuk más kardio vagy erősítős videóval, vagy ha egymás után 2x végezzük el a középső szekciót, akkor kiváló, komplett gyakorlatsort kapunk, és így tuti nem marad el a hatás.

A levezetésről nem tudok mit mondani, mivel a videót rövidnek találtam, egy másik Women's Health videót is megcsináltam utána és annak csináltam végig majd a levezetését. De 5 perc levezetés első látásra megfelelően hosszúnak tűnik a tornához.

1 megjegyzés:

Tara írta...

Nagyon-nagyon-NAGYON tetszett!!!
Baromira megizzadtam, és ugyanakkor a végén azt kívántam, bárcsak tovább tartott volna még.... Na ez sem sűrűn fordul elő ebben a kombinációban :)

Tényleg rövid volt. Így a végére megcsináltam még TonyHorton 8perces hasizomját egy rövid nyújtással és egy jó kis relaxot a végére. Így azért kitöltöttem jól az egy órát.

Rövid időn belül AmyDixon rajongó lettem. :) Nekem nagyon bejön az egyszerűség-hatékonyság kombináció. A fotó alapján a csajt törékenyebbnek gondoltam, aztán jól meglepődtem, amikor nemcsak az általa diktált tempó és mozgás volt kőkemény, hanem ő maga is egy erőteljes benyomást keltett. Szelíd külső alatt egy oroszlán rejtőzik :)
Máskor is nagyon szívesen előveszem ezt az anyagot és feltétlenül ki fogok próbálni tőle mindent, ami elérhető :)
Tara