2009. április 15., szerda

Jillian Michaels - Banish Fat, Boost Metabolism

Időtartam: 54 perc

- Bemelegítés: 6 perc
- Fő szekció: 43 perc
- Levezetés, nyújtás: 5 perc

Eszközök: matrac
Edző: Jillian Michaels
Nyelv: angol
Jellege: zsírégető, kardio és még erősít is. High impact


Vélemény:

Kiváncsian álltam neki az edzésenk, Jillian Michaels-től nemigen tornáztam még eddig semmire sem. Kemény nőcinek tűnt elsőre, gondoltam, adok egy próbát neki. 4 napja nem edzettem, valami közepesen hosszú, de igazán intenzív edzést szerettem volna. Nem kellett csalódnom.

A videó nem kezdőknek való, nagy felesleggel rendelkezőknek meg főleg nem, az ugrálások és a nagy szívterhelés miatt. A torna 3 fő szekcióból áll, az idő kb 85%-ban álló gyakorlatokból. A 6 perc bemelegítésben karlendítéseket, hajolgatást és kocogást találunk, majd megkezdődik a fő szekció.
Felépítésében köredzés jellegű. Összesen 7 db különböző kör van, mindegyikben 2x ismétli meg a gyakorlatokat, ebből a 7 szekcióból 3 álló, 1 a földön, 3 pedig ismét álló helyzetben végezendő.
Az első körben rögtön rugásokkal és ütésekkel kezd, bene egy kissé komplexebb gyakorlattal, de ne ijedjünk meg, ez a legbonyolultabb feladat az egész tornában, ami rengeteg ugrásból, jópár rugásból, lábemelésből, olykor ütésekből, négyütemű fekvőtámaszból és egy nagyon kemény talajon végzett részből áll. A levezetés épp elég, néhány fontosabb nyújtás, de nem ez a torna legkiemelkedőbb része. (Nem árt egy kis extra hátnyújtás a végére szerintem.)

Összességében, ahogy az angol mondja, ez egy "kick-butt" (fenéken rugó) torna. A Turbo Jam Fat Blaster tornája óta először éreztem (végre) azt, - valahol a torna kétharmadánál - hogy egek, mindjárt szívinfarktust kapok. Komoly, high impact gyakorlat, szíverősítő a javából, kezdők, gyenge állóképességgel rendelkezők szinte biztos, hogy nem fogják tudni végigcsinálni. A Tony Horton féle P90X core synergystichez tudnám hasonlítani, csak ez egy cseppet rövidebb, és sokkal kevesebb lélegzetvételi lehetőség vagy pihenő van benne. Nincs megállás, Jillian végig kemény tempót diktál, bevallom, a kétharmadától már ugyancsak lestem a számlálót. Nem csodálnám, ha izomlázam lenne tőle, ember legyen a talpán, aki aerob tartományban tud maradni ez alatt az edzés alatt.

Kemény, kompakt, jó kis torna, holtidők nélkül. Fogok még rá tornázni, az biztos.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Elsőre kb úgy éreztem magam, mint a Nell-féle Cardio Core után. :)
Gyilkos. Lehet hogy másodszorra már ez is lazábbnak tűnne, nem tudom.
Tetszik a blogotok!

Nóri írta...

ez elég kemény anyag, kétszer már végig csináltam, de még kellett egy két könnyítés nekem, nagyon megizzaszt, de hatásos is, nemcsak az izmokat erősíti hanem a pulzust is fenntartja és így váltogatja a köröket, hát amikor ezt csinálom aznapra elég is a mozgásból

Névtelen írta...

Nagyon jó anyag. Nekem kb 2 hét után megszokta a testem és elkezdtem hozzá csinálni a Cardio Kickboxát is. Na így a kettő már nagyon ütős. Ajánlom nektek, ha testformálásra adjátok a fejeteket és hatásosat akartok.

mya írta...

én Jilliantől eddig a 30-day shred-et és a No more trouble zones-t próbáltam, mindkettő hasonlóan gyilkos tud lenni :) úgy érzem ez lesz a Jillian-gyűjteményem következő darabja...

Névtelen írta...

Sziasztok!
A leírás alapján nagy kedvet kaptam hozzá,és bizony egy kicsit csalódás volt.
Ugyanis az áll benne,hogy "nincs holtidő és megállás",viszont végig csakis az van benne. A gyakorlatok között Jillian leáll 4-5 másodpercre, én kivédtem azzal,hogy az előző gyakorlatot folytattam.