2010. január 24., vasárnap

Norbi: Karate Fit


Időtartam: 74 perc


Eszközök: kézi súlyzó, tornaszőnyeg

Edző: Schobert Norbi

Nyelv: magyar

Jellege: zsírégető, szálkásító és erősítő is




Vélemény: A lemez 2 részből áll. Az első fél órában karate mozdulatokkal szálkásít Norbi. Mindezt ugrálás nélkül, amolyan nyugis tempóban. (Nekem talán túl nyugis is volt.) Koreográfiai elemekkel van átszőve. Ezek az elemek nem nehezek, mégis amikor már össze kellett kapcsolni őket, rendre belegabalyodtam a koreográfiába. Ez persze többszöri gyakorlással nyilván kiküszöbölhető. Norbi szájából csakúgy röpködtek a japán nyelvű szakkifejezések, nem tudom erre szükség van -e egy ilyen lemezen, nekem kicsit idegenül hangzottak. Az egyes gyakorlatok között szerintem sok a holt idő, emiatt lassúvá, szaggatottá válik az edzés. Sok, indokolatlanul sok volt számomra a légzőgyakorlat. Én egy karate edzéstől valahogy pörgősebb mozgást vártam volna, de itt még csak meg sem izzadtam.
A második félórában erősítő jellegű testformálás történik talajon. Felsőtest, has és farizom edzése. Ez a rész már sokkal jobban tetszett, a farizom erősítés meg is haladta a teherbírásomat. Az utolsó 10 percben lazítás, nyújtás történik. Az edzés ideje alatt végig számláló mutatja a képernyőn az időt. Összességében azt mondhatom, nem fog ez a lemez a kedvenceim közé tartozni, annak ellenére sem, hogy általában szeretem Norbi edzéseit. Az első félórát kimondottan könnyűnek találom, kezdők, túlsúlyosak, de akár betegek, idősek is végezhetik. A második részhez már kell egy kis alap, de megszakadni azért ott sem kell.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kipróbáltam, hát mit mondja?

Egy gyenge semmmitmondó gyakorlatok, valahogy úgy érzem, mintha Norbinak sok lenne a csekkje és nem tudná azokat fizetni.
Mert semmi értelme ennek a DVD-nek.

Unknown írta...

egy túlsúlyosnak, kezdőnek pont jó. A gyakorlatokba ugyan belegabalyodik néha ő maga is, de alapvetően pár alkalom után egészen jól követhető. aki szenvedni akar, mert jó erőnlétben van, annak nem ajánlom. én mondjuk hosszú kihagyás után kezdek, és nekem kiváló lesz az újrakezdéshez. Nekem bevált! már a régi Fittness kickbox is! Azt is fikázták, én mégis fogytam vele annakidején 20 kilót!! Hajrá Norbi, nekem bejön amit csináltok! :)