2010. február 20., szombat

Béres Alexandra: Lendületben




Időtartam:
60 perc

Eszközök: 1 kg-os kézi súlyzó

Edző: Béres Alexandra

Nyelv: Magyar

Jellege: zsírégető, picit erősítő is

Vélemény: A lemez bemelegítéssel kezdődik, majd folytatódik a különféle izomcsoportok edzésével. Szandi most többnyire alacsony ismétlés számokkal dolgozik, viszont az edzés teljes időtartama alatt használja a súlyzót. Hol kézben, hol lábban, hol ölben kell tartani, de mindig kell és ezzel éri el azt, hogy a pulzus végig a zsírégető tartományban maradjon. Egyszerre kell figyelni a súlyzó irányára és az adott gyakorlat végzésére is, ami nem mindig egyforma. Gyakran egyszerre több izomcsoport is dolgozik, sőt szerephez jutnak a talp tartóizmai is az egyensúlyi gyakorlatok által. A gyakorlatok könnyen követhetők, szerintem közepesen nehezek. Aki szeretne még egy kis pluszt, az választhat extra hasizom, vagy extra ugróköteles kardió programot is. Nekem a zene egy picit unalmas, viszont a gyakorlatokat nagyon jónak találom. A végére sem kell kidőlni, de kellemesen el lehet fáradni. Azoknak ajánlom akik fogyni, vagy formálódni szeretnének. Nagy előképzettség szerintem nem szükséges az edzés végzéséhez, de egy kis alapozás azért nem árt.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok! Gyakorlatilag 3 éve ez a torna az alapedzésem, heti 2-3-szor csinálom ezt, a többit más napokon. Szóval: ez nem kardio és nem zsírégető torna! Bár Béres Alexandra azt mondja, hogy a zsírégető tartományban tartja a pulzust, de ez nem igaz. Ha valaki ezt szeretné, csinálja inkább a menni fog vagy a 2008 élő tornáját, azoknál tényleg olyan a pulzus, lehet ellenőrizni polárórával is. Viszont: ez a legjobb alakformáló tornája szerintem az összes közül, tényleg érdemes csinálni, mert az eredmény önmagáért beszél! Én csak ajánlani tudom. Üdv Kata

Zita HD írta...

köszönjük az észrevételt

tök jó, hogy ilyen rendszeresen tornázol, én nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen eredményeket értél el, ha nem bánod, szívesen venném, ha leírnád. fogytál is, vagy csak izmosodtál?