2011. január 22., szombat

The Biggest Loser - Cardio Max Weight-Loss



Időtartam: 59 perc
Eszközök: súlyzó
Edző: Bob Harper (Sione Fa, Tara Costa)
Sorozat/produkció: The Biggest Loser
Nyelv: angol
Jellege: kardió, erősítő, zsírégető

Vélemény: Itt az év eleje és sokan megfogadják az új évben, hogy lefogynak. Mindenhonnan a fogyókúrás tippeket halljuk és még a tv-ben is ilyen műsorok mennek, hátha kedvet kapunk. Egy műsor adott ihletett ennek a videónak a kipróbálásához, ugyanis szombatonként megy az egyik csatornán a "Zsírégetők" (The Biggest Loser) című műsor és már láttam belőle pár részt. Hasonló a Nagy Fogyáshoz, ami annak idején ment nálunk. Ennek a műsornak egyik sztártrénere Bob Harper, és ebben a videóban ő szerepel fő edzőként, de szerepet kap két exversenyző is, Sione Fa és Tara Costa, akik szépen lefogytak. Sione nagyon duci volt, és normális testalkatú, izmos lett, és Tara is szépen átalakult.
A videó 5 részből áll, az edzés pedig háromból. 5 perces bemelegítés Sione Fa vezetésével, level 1 - 28 perces kardió és erősítő rész Bob-bal, level 2 - 10 perces kardió és erősítő rész Sione Fa és Tara Costa vezetésével, és level 3 - egy 10 perces erősítő és kardió rész ismét Bob-bal, 5 perces nyújtás Tara-val.
Bevallom nekem azok a részek tetszenek a videóban, amikor Bob irányít, szerintem jobbak és kicsit keményebbek.
A bemelegítés guggolásokból, laza helyben futásokból, térdemelésekből, kitörésekből, lábemelésekből, törzsnyújtásból és légzőgyakorlatból áll.
Az edzés 28 perces részében guggolásokat kombinálunk egykezes evezésekkel, így a combunkkal együtt edzük a széles hátizmokat és a karhajlító izmokat, majd ugrálás következik és ismét guggolunk, de közben karhajlításokat végzünk a bicepsz erősítésére. Matrózugrálás (Jumping Jacks) után megismételjük ezt a kört még egyszer. Tricepsz erősítése is guggoló helyzetben történik, behajlított karjainkat hátra kinyújtjuk. A váll edzése kombinált módon történik fekvőtámaszt nyomunk, majd egyik kézzel a súlyzót felvesszük és oldalra emeljük. Ez egy igen nehéz gyakorlat, itt már nagyon izzadtam. Plank helyzetben (Bob fekvőtámasz pozíciónak mondja) matrózugrálás, majd lefele néző kutyapózban pihenhetünk. A végén pedig guggolásokból végzünk lábkörzéseket, rúgásokat, és a gyakorlatok között "ugrálókötelezünk", a legvégén pedig box-ütéseket végzünk.
A második rész szintén guggolásokkal indul, lábujjhegyre állunk guggolásból, és ezt variáljuk többféle módon. A gyakorlatok között laza helyben futások, inkább kocogások vannak. Felvesszük a súlyzót és térdemelések következnek, kicsit bevonjuk itt már a hasizmokat is, majd kitörések karhajlításokkal. Lépkedéssel boxolunk a súlyzóval felfele keresztbe, majd lefele és így már a ferde hasizmokat is edzük. A végén plank helyzetben térdeinket húzzuk fel többféle módon.
A harmadik részben mindkét súlyzót emeljük keresztbe és fel, majd másik oldalra le, matrózugrálások módozataival váltogatjuk a gyakorlatokat, derékfordításokat végzünk. A másik felében pedig fekvőtámaszokat nyomunk, és megtesszük ezt lefele néző kutyapózban, V alakban is. Elég sokat kell nyomni, kezdők inkább a női fekvőtámaszokkal próbálkozzanak.
A nyújtás részben pedig klasszikus módon megnyújtjuk a láb-, has-, hát-, és karizmokat.
Lisa a hátsó sorban bemutatja a könnyített verziót, pl. ugrálások helyett lépked. Könnyíteni lehet kezdőknek azzal is, ha csak kisebb súlyt használnak, én 2 kilóssal végeztem a gyakorlatokat, nekem az megfelelő volt.
A zenére annyira nem figyeltem, nem ragadott magával, inkább house jellegű, elhangzik egy Lady Gaga szám is.
Összességében tetszik ez a videó, mindenünket megmozgatja, és jól megizzadunk tőle. Bemutatták, hogy a ducik is képesek a mozgásra, pedig nem is a legkönnyebb gyakorlatokból állították össze ezt a videót. Remélem sokan példaképként fognak tekinteni rájuk.

Nincsenek megjegyzések: