2011. január 29., szombat

Jillian Michaels - 6 week Six-Pack


Időtartam: 70 perc (Level 1: 35 perc Level 2: 35 perc)
Eszközök: súlyzó, matrac
Edző: Jillian Michaels
Nyelv: angol
Jellege: köredzés, hasizom, kardió

Vélemény: Két edzést tartalmaz ez a DVD, a level 1 és a level 2 igazából nem sokban tér el egymástól, talán a második egy kicsivel nehezebb. Jillian azt javasolja, hogy a level 1 három hétig, utána a level 2 legyen három hétig, és heti öt alkalommal edzünk rá. A többi videójához hasonlóan, egy közepesen nehéz videóra számíthatunk, én legalábbis a középhaladóknak ajánlanám, de végezhetik ettől függetlenül kezdők is, Maddie Karlsson bemutatja a könnyített változatot, és ha már elég erősnek érezzük magunkat, akkor nézhetjük hogyan végzi a gyakorlatokat Basheerah Ahmad. A gyakorlatokhoz csak egy súlyzó kell, ezt is szintünknek megfelelően kell kiválasztani, érdemes egy kicsit nagyobbat, mert általában két kézzel fogjuk a súlyzót.
A bemelegítés az első és második részben is kb. 3 perc, a nyújtás pedig kb. 3,5 perc.
A Level 1 és a Level 2 bemelegítése 5 gyakorlatból áll, de nem ugyanazok. Az elsőben térdemelések, guggolások, lábemelések, kitörések, törzsforgatások vannak. A másodikban már ugrálás és négyütemű fekvőtámasz is van, és másképpen végzi a kitöréseket, guggolásokat.
A level 1 gyakorlatai röviden: térdemelések, kitörések súlyzós gyakorlatokkal kombinálva, négyütemű fekvő, hasprések, Superman, plank-ben többféle gyakorlat.
A Level 2 gyakorlatai: kitörések súlyzós gyakorlatokkal kombinálva, de más mint az előzőben, térdhúzások, lábemelések, "biciklizés", swingek, plank-es gyakorlatok. Szerintem ebben több a törzsfordításos gyakorlat, inkább a ferde és haránt hasizmokat dolgoztatja meg jobban.
A legnehezebb gyakorlat szerintem az első részben az, amikor side plank-ben az alul lévő lábunkat térdben felhúzzuk. A másodikban is egy hasonló gyakorlat a nehéz, plankből side plank-be fordulunk és a lábunkkal rúgunk.
Mindegyik részben a gyakorlatokat újból elvégzi, tehát két körünk van a 20 gyakorlatból.
A nyújtásnál mindegyik testrészre érintőlegesen kitérünk, megnyújtjuk a hasat, karjainkat, lábainkat.
Jillian nagyon jól összeállította a gyakorlatokat, kicsit hasonlít Jackie: Crunch-Free Xtreme Abs videójához azzal a különbséggel, hogy Jillian rakott bele egy pár hasprést is. Jó kis izzasztó torna a pulzust felpörgeti, aki haladó végigtornázhatja az egész DVD-t, ha kezdő, akkor az első résszel kezdje. Jól jön idő hiányában is, én reggel szívesen veszem elő ezeket a rövidebb tornákat.

3 megjegyzés:

vandino írta...

Nagyon hasznos az oldal! Még kezdő vagyok a fitness dvd-knél és nem tudom milyenek vannak, így sokat segítetek!

Csilla írta...

Imádom Jillian DVD-it, engem nagyon jól motivál és kellően nehezek a tornái is! Ez és a yoga meltdown a kedvencem! Bár hiába megy ez a DVD a hasra, nekem egyszer nem volt izomlázam a hasamban, annál inkább a fenekemben! Fura... :)

Vandy írta...

Köszönjük!
Idén megpróbálok még több tornáról írni, Jillian-nel kezdem!