2011. január 6., csütörtök

Jackie Warner - Crunch-Free Xtreme Abs


Időtartam: 30 perc (15 perc állva +15 perc talajon)
Eszközök: matrac, súlyzó
Edző: Jackie Warner
Nyelv: angol
Jellege: kardió, erősítő, hasizom-erősítő

Vélemény: Mikor először megláttam a borítót, kíváncsi voltam, hogyan tud összeállítani hasizom-gyakorlatokat egyszerű hasprések nélkül, mert általában azoknak a variációiból szokták összeválogatni az edzők a fitnesz dvd-ken.
Két részből áll ez a lemez, álló és talajon végezhető gyakorlatokból, tulajdonképpen külön-külön is tornázhatunk rá, mert van mindegyik részben bemelegítés és nyújtás, igaz nagyon kevés időt szán rá, 1 perces mind a kettő, ezen kissé meglepődtem.
A bemelegítés rövidsége miatt nem tetszik, kétféle gyakorlat van az álló és a talajos változatban is, a talajos résznél térdelő állásban melegítünk be.
Az álló részt súlyzóval végezzük végig, a talajos résznél pedig csak két gyakorlatnál kell használni. Az álló részben a ferde és a haránt hasizom edzése kerül előtérbe, sokszor van törzsfordításos gyakorlat. A hason kívül a súlyzózás miatt szerepet kap egy kicsit a felsőtest edzése is, illetve pár gyakorlatot kitörésben kell végezni, így a combizmokat sem hagyjuk ki. A talajos résznél az összes hasizmot megdolgoztatjuk alaposan, pár gyakorlatot palánkban (plank: hídtartás) kell végezni, egyik legnehezebb gyakorlatot oldalsó hídtartásban (side plank) végezzük, és a térdünket a könyökünkhöz érintjük. Van egy hátizom-gyakorlat (Superman) a has nyújtására és erősítésre.
Tetszik mind a két rész, teljes hasizom-edzésben van részünk, ha erre tornázunk. Érdemes az Xtreme Timesaver Training kiegészítőjeként használni. Jericho itt is bemutatja a könnyített, és súlyzó nélküli változatot. A zene kellemes, Jackie szimpatikus edző, gyakorlatok közben sokszor hátramegy a csajokhoz kiigazítja, ha nem jól csinálják, és magyarázza a gyakorlatot, hogy mire hat, vagy biztatja őket.

2 megjegyzés:

lilith írta...

Tényleg jó kis 30 perc. Nem azok az unalmas felülések mindig, és a derekam sem készült ki tőle. Talán egyetlen negatívuma számomra, hogy kissé zavaró, hogy állandóan felugrál ide-oda megy, ezért néha kiestem a ritmusból.

Vandy írta...

Az engem nem zavart, hogy járkál, inkább első alkalomkor gyorsnak tűntek a váltások a gyakorlatoknál, pl. mikor a súlyzót a lábhoz kellett beszorítani nem volt idő rá, nekem kicsúszkált, és addigra ők már kétszer elvégezték a gyakorlatot. Az előző videójánál viszont nem voltak ilyen gondjaim.