2011. január 4., kedd

Jackie Warner - Xtreme Timesaver Training


Időtartam: 32 perc
Eszközök: matrac, súlyzó
Edző: Jackie Warner
Nyelv: angol
Jellege: erősítő, kardió, alakformáló

Vélemény: Rögtön az első alkalommal "beleszerettem" ebbe a tornába, mert nagyjából minden izmot megmozgat, és idő hiányában nagyon jól jön egy fél órás torna. Ezt a videót Kameo pulzusméréssel követte, érdemes megnézni a véleményét itt.
Kezdőknek súlyzók nélkül ajánlom, Jericho bemutatja a könnyített verziót.
Rövid bemelegítés van, kb. 3 perc és ötféle gyakorlatból áll. Igazából be sem melegedünk, ha több időnk van, akkor érdemes visszatekerni és még egyszer végigcsinálni a gyakorlatokat.
Az edzés első részében a súlyzóval vállra dolgozunk, de ezt guggolással és kitörésekkel is nehezítjük. Rögtön az elején rájöttem és már érthető, hogy miért nevezte el videóját Jackie "időtakarékos edzés"-nek: egyszerre több izmot dolgoztat meg. Figyelni kell az egyensúlyra is azáltal, hogy egyszerre több izomcsoportra kell koncentrálnunk.
A bicepsz-gyakorlatokat terpeszes guggolásban, vagy álló helyzetben térdemelésekkel végzi, a tricepsz-gyakorlatokat pedig kitöréssel köti össze, így comb- és farizmaink is rendesen terhelődnek. Hát- és mellizomra is dolgozunk, előbbit terpeszes guggolással, utóbbit már fekve, de farizom-gyakorlattal együtt végzi.
Elég nehezek a gyakorlatok, én két kilós súlyzót használtam, a kritikus pont nálam a 21-22. percben volt, amikor egyszerre kettőnél több izom dolgozik: térdelő helyzetben, egyik tenyerünkön támaszkodva, másik kezünkben súlyzó van, ellentétes könyökünket és térdünket összeérintjük, majd kinyújtjuk. Ez a gyakorlat hat a karra, vállra, popsira és hasra egyaránt. Mindkét oldalra 1-1 percig kell végezni, hát nem könnyű, legalábbis nekem ez volt a legfárasztóbb gyakorlat. A hasizomgyakorlatok inkább az oldalsó részt (derekunkat) mozgatják meg, vállgyakorlatokkal, kitöréssel kombinálva.
A nyújtás a végén ugyanolyan rövidre sikeredett, mint a bemelegítés, ha nem sietünk, akkor érdemes még hozzátenni egy pár nyújtógyakorlatot.
Szimpatikus edző Jackie a videóban, nem kiabál, kellemes a hangja, és a zene is jó, biztos, hogy többször előveszem ezt a tornát.

Nincsenek megjegyzések: