2009. április 5., vasárnap

Nell McAndrew - Cardio, Core and Stretch


Időtartam: 60 perc
- bemelegítés: kb 7 perc
- kardio: 37 perc
- erősítés és levezetés: 16 perc

Eszközök: matrac/törölköző
Edző: Liam J Duffy
(starring: Nell McAndrew :-) )

Nyelv: angol
Jellege: kardio edzés






Vélemény:
A rövid, nem túl bonyolult bemelegítés után még 2 szekció van a videóban. A hosszabb lélegzetű kardio rész, és egy rövidebb core gyakorlatokat (a test középső részére és izmaira koncentráló) és a levezetés nyújtást tartalmazó rész.
A kardio rész főleg helybenfutásból, egyszerűbb lépegetős, minimális ugrálós gyakorlatokból áll, ezek összekötve karmozgásokkal. Szerepel egy rövidebb guggolásos rész is benne. Low és medium impackt, nem 'túl' ugrálós, minimális odafigyeléssel (guggolások kihagyásával?) szerintem jó lehet annak is, akinek a térde esetleg gyengébb. (A sok futás miatt szerintem azonban nagy súlyfelesleggel rendelkezőknek nem annyira ajánlott. ) A mozdulatok egyszerűek, koreográfia nincsen, aki nem szereti a koreografikus bonyolult táncos videókat, ámde kardió gyakorlatra vágyik, annak ez ideális választás lehet. Aki bonyolultabb koreográfiákhoz szokott vagy azt igényli, az lehet unalmasnak fogja találni.

A második részben felülések, rövid hátizomedzés, fekvőtámaszok és egy egészen kiadós nyújtás rész található.

Nekem az egyik legkedvesebb videóm, a mai napig (együtt egy másik Nell McAndrew videóval) ezt használom a legtöbbször. Egy közepes megterhelésű aerobic videó, kiváló az általános zsírégetésre, nem igényel különösebb koncentrációt, aki szeret kocogni, szerintem imádni fogja. Amikor először végeztem durva izomlázam lett a vádlimban, de ez csak az eleje, most már szinte túl alacsony intenzitásúnak tűnik. Érdemes figyelni a jó testtartásra, és arra, hogy a térdünket végig rendesen emelgessük, akkor sokkal hatásosabb és jobban meg is izzadunk.




7 megjegyzés:

zsuzso100 írta...

A leírás alapján kedvet kaptam hozzá, és nem csalódtam, ha tudtam volna, hogy ez ennyire jó!
A fogyáshoz cardio kell, de egyes kazettákon a cardio....mire követni tudom, már új gyakorlat...vagy nagy hely kell, ami kis lakásban nem megoldható, persze lehet, most sem voltam az alsó szomszéd kedvence....lényeg a lényeg...nagyon tuti!
Úgy gondolom tudatosan alakították ki a cardio részt a pulzus tekintetében. Pont akkor van pár másodperces ugrálásmentes szakasz, amikor már fáradnál, és nem a tüdőkiköpésen, hanem az izzadáson van a lényeg...biztos előveszem máskor is!

Névtelen írta...

Nekem is szimpatikus lett a leírás alapján... már keresek is rá,hogy megvan-e a gépemen valahol a süllyesztőben :)
Tara

Névtelen írta...

Nagyon tetszik ez a videó, eddig háromszor csináltam meg, de még közel se vagyok a tökéletes végrehajtáshoz, pedig rendszeresen tornáztam előtte is. Annyira megtetszett a leírás alapján is, majd kipróbálás után, hogy már csak ez van az edzéstervemben.

Mindenkinek ajánlom, aki egy nagyon pörgős kardió mozgásra vágyik.

Nóri írta...

nagyon szeretem én is ezt az anyagot, mert tényleg megizzaszt és kellemesen elfáraszt, igazi kardio, az anyag jó fel van építve, nem bonyolultak a gyakorlatok, egy valami zavar benne: a zene lehetne kicsit pörgősebb is, vagy vidámabb, az még sokat dobna az ember kitartásán, kipróbáltam a többi videóját is, szinte mindegyik ugyanaz, a maximum impact kicsit könnyebb, a challenge kicsit nehezebb
ajánlom mindenkinek

Névtelen írta...

Hát én nem tudom, de azt kicsit erős túlzásnak érzem hogy ez low illetve medium intenzitású lenne. Én 8 éve tornázom heti 5 alkalommal, de azt hittem hogy kiköpöm a tüdőmet! Más kérdés, hogy most ez az új kihívás a számomra, és akkor is ez lesz az új tornám, ha bele is döglök, de azért kezdőknek én ezt semmiképpen nem ajánlanám. egyébként tényleg egy jól megcsinált torna, nekem a zene is bejött, de ez nyilván ízlés dolga.

Névtelen írta...

Sziasztok!
nagyon tetszik ez a dvd, de a netről soha nem tudom letölteni, nem tudjátok, hogy hol tudok megvenni, hol lehet hozzájutni?:)
köszii,

Vandy írta...

Találtam egy oldalt, ott a slingfile részénél még működnek a linkek:
http://sharingcentre.net/forum/368145-nell-mcandrew-cardio-core-stretch/