2009. május 27., szerda

Davina McCall: Power of 3


Időtartam: 60 perc konkrét mozgás, előtte és utána Davina sztorizik
Eszközök: két egyforma súlyú súlyzó (nem kötelező), szék (nem kötelező), matrac
Edző: Davina McCall-lal tornázunk, de az edző nem ő. Egy nő és egy pasi vezet végig minket. Jackie Wren és Mark Wren.
Nyelv: angol
Jellege: zsírégető, erősítő
Vélemény:
Izzadni akartam. Izzadtam. :)
Bár több izzadásra számítottam, több zsírégető szakaszra.

Davina az elején kb. 6 percig beszél, mesél magáról, ad pár tanácsot, bíztat, elmondja hogyan fog a 60 perc felépülni, milyen szakaszok követik majd egymást.

- Bemelegítés, nyújtás (6 perc) (Jackie)
Kellemes bevezető, átmozgat mindent alaposan, felkészít a konkrét munkára.

- Lábak és popsi (15 perc) (Jackie)
Na ez kőkemény! Szó szerint lábra és popsira megy, semmi mellébeszélés :) Időnként zsírégető szekciók vannak beiktatva, ami nem hagy a fájdalmakra figyelni :) Az tetszett, hogy mindig, amikor már épp azt mondtam, hogy mostmár elég lehetne, akkor még kb. 2-3 ismétlés volt és jött a váltás. Bőszen izzadtunk.

- Felsőtest (15 perc) (Mark)
Na itt lesz szükség a súlyzókra. Én két egykilóssal csináltam, alig éreztem. Aki nem szokott karra dolgozni, nyugodtan kihagyhatja a súlyzókat vagy elégedjen meg az egykilós változattal. Aki rendszeresen dolgozik karra, bátran viheti felfelé a kilószámot. 15 perc nem olyan hosszú idő és itt is zsírégető részekkel van tarkítva a súlyzózás, szóval nem halálos. Én túl könnyűnek találtam ezt a részt, pedig nem vagyok egy nagy karra dolgozó. Persze lehet, ha nagyobb súllyal végzem, nem mondanám, hogy könnyű volt :)) . Itt jön be a képbe a szék is, mint segédeszköz - ez sem szükséges feltétlenül. Simán meg lehet csinálni a talajon is ugyanazt a gyakorlatot.

Itt még hozzátenném, hogy ugyan nem hangzik el a videón, de érdemes odafigyelni a testtartásra nagyon a súlyzós gyakorlatoknál. Ha rosszul tartjuk magunkat, bizony hát- és derékfájás lehet a vége. Mark nagyon szépen tartja a testét, sokszor megmutatja magát oldalról is, érdemes figyelmesen végigmustrálni tetőtől talpig. :) Hogy áll a térde, hogy a csípője, a háta, a nyaka, a feje. A térdet picit hajlítsuk, a csípőt mindig billentsük lazán befelé (szeméremcsontot a köldökhöz közelít - ez a billentés).

- Hasizom (16 perc) (Jackie)
Egész jó hasizomgyakik vannak benne. Engem zavart, hogy itt is fel kell pattanni menet közben a zsírégető szakaszokra. Persze logikus, hiszen az egész torna alatt szerették volna fenntartani a pulzusszámot. De ha egyszer már hasizomra adom a fejem és lent vagyok a talajon, nem szeretek felugrálni. Ez sem fárasztott ki nagyon, de megmozgatott.

- Levezetés (~8 perc) (Jackie és Mark)
Kellemes nyújtások. Semmi különös. Kötelező kör.

Mindezek után még van egy kb. 20 percnyi rész, ahol Davina sztorizik, ruhát próbál, bevásárol, és mindeközben elmondja, hogy ő mit szeret, mit nem szeret, mit eszik, mit iszik.
A végén még maradt hely a bakik bemutatására is forgatás közben, majd Davina fütyülni tanul :) Sikertelenül :)

Összegzés:
Jól megizzadtam, mindenem átmozgattam. Nagyon-nagyon sokféle gyakorlat van ebben az anyagban, ezért semmiképpen sem unalmas. Végig izzadunk, ami jó. Davina egy őrült nőszemély, folyton produkálja magát és vihorászik. :) Aranyos az egész anyag, jól átmozgató. A konkrét torna ugyan egy órás, de a sokfélesége miatt úgy éreztem, hogy már fél délután tornázom. Csak az első láb-popsi szekciónál éreztem úgy párszor, hogy jó lenne ha már továbblépnénk, a többi mind kibírható és átlagos kihívást jelentő volt.
Két számomra utálatos gyakorlat is van benne, a "jumping jack" és a bokszolás. (pedig jó fél évig még kickbox-aerobikra is jártam - isten tudja mi lelt akkor, mert mindig is utáltam a bokszolós gyakikat :) ) Szerencsére egyik sem (mint a ahogy a többi gyakorlat sem) tart túl hosszú ideig és mire nyavalyogni kezdtem volna, ezt úúúútáloooom, addigra már vége is volt :))

Szóval nekem tetszett. A kedvenceim közé csak azért nem sorolom, mert a kedvencek túl magas mércét állítottak fel. :) Például Tony Horton :)) az ultimate favorite :)) Majd róla is írok... :)
Ha a magas mércém nem lenne, ez az anyag azért az első 20-ban benne lenne. És még ezzel a rangsorolással is azt mondom, hogy szívesen veszem elő újra. Főleg a láb-popsi rész miatt. :)







1 megjegyzés:

Zita HD írta...

ó, nem is emlékeztem, hogy erről van bejegyzésünk! és majdnem írtam egyet :-)
Ezt a videót én is imádom, igazi jó 1 órás zsírégető