2009. május 8., péntek

Ilaria Montagnani PowerStrike 4

Ilaria Montagnani
PowerStrike 4

Időtartam: 59 perc
Bemelegítés: kb 6 perc
Fő rész: 48 perc
Levezetés: 5 perc
Eszközök: nincs
Edző: Ilaria Montagnani
Nyelv: angol
Jellege: cardio kick-box


Vélemény:

Dinamikus, aktív bemelegítéssel kezd, amiben ütések, lépkedés, nyújtás és néhány fekvőtámasz van. Folyamatosan vezet át a fő részbe, amely ütésekkel kezdődik, mégpedig az egyik oldalas állásból. Nagyon tetszett, hogy először lassan végzi az ütéseket, és utána, amikor már begyakoroltuk pörgeti fel a feladatokat. Az ütéssorozat után rugássorozat következik, egyenletesen mindkét lábra. Kb. a videó felénél az egyszerű ütés-rugásos részt elkezdoi kombinálni, és "koreografikussá" válik a gyakorlat. Ez elsőre - főleg, ha valaki nem olyan jó a koreografikus gyakorlatokban - eléggé bonyolult lehet. Az első bonyolultabb koreografikus rész után ismétli az első ütéses sorozatot, most a másik oldali állásból, majd a koreografikus rész jön megint. A végén van mégegy ütés-rugásos kombináció, majd egy rövid levezetés.

Alapjában véve sosem tartoztak az ütős-rugós videók a kedvenceim közé, de erről az amazonon sok jót olvastam, így elhatároztam, hogy kipróbálom. Összességében nem okozott csalódást, jó kis kardio videó, igazán alaposan megdolgoztatja a hasizmokat, törzsizmokat, mindezt jó tempósan, izzasztósan. Véleményem szerint nagyon jó kis zsírégető edzés. Azt is el kell mondanom viszont, hogy fél óránál bele kellett, hogy tekerjek, mert a koreográfiát nem bírtam követni, állandóan belekavarodtam. Így az ütéses rész másik oldalt végeztem el, majd a levezetést. Valószínűleg, ha az ember begyakorolja a kombinációkat, akkor nagyon élvezhető, jó kis zsírégető edzés, de ha valaki (hozzám hasonlóan) nem elég koordinált és türelmes a kombinált lépésekhez, lehet, hogy nem ez lesz a kedvenc videója. Abban viszont biztos vagyok, hogy zsírégetésre és hasból fogyásra ez tökéletes videó lehet - ha megtanuljuk a lépéseket. Ráadásul Ilaria hihetetlenül szálkás és izmos, pontos mozdulatokkal, és a háttérben tornázó lányok is nagyon ügyesek, öröm nézni.

Megjegyzés: tartozik még a videóhoz egy kb 6 perces Basic Moves rész, amelyben Ilaria egyesével elmagyarázza és elmutogatja az ütések és rugások pontos és helyes végrehajtását, ez is nagyon nagyon jó és hasznos - melegen ajánlott a torna elvégzése előtt!


1 megjegyzés:

zsuzso100 írta...

Ehhez kell gyakorlat a pontos végrehajtás miatt és ajánlatos tükör előtt csinálni. Pontosan ezt nem próbáltam, de járok kick-boxra, így tudom, hogy akkor a jó, ha pontosan úgy csinálod, ezért fontos a végrehajtás.