2009. május 14., csütörtök

Minna Lessig - Tank Top Arms, Bikini Belly, Boy Shorts Bottom


Időtartam:1 óra
3 perc bemelegítés, 15 perc kar/felsőtest, 15 perc has/törzsizmok, 15 perc popsi és láb, 15 perc egész test, 3 perc levezetés

Eszközök: könnyű kézisúlyzók, nehezebb kézisúlyzók, matrac
Edző: Minna Lessig
Nyelv: angol
Jellege: erősítő, formásító

Vélemény:
Egyik időhiányos napon kezdtem bele ebbe a gyakorlatba, akkor csak a felsőtest gyakorlatot tudtam végigcsinálni. De megtetszett a torna, úgy döntöttem, kipróbálom a többi részét is.

Rövid, dinamikus bemelegítéssel kezdődik a videó. Az első rész a felsőtestet és karizmokat célozza. A 15 percben váll, bicepsz, tricepsz gyakorlatok, és egész felsőtestet átmozgató gyakorlatok vannak. A gyakorlatok nehézsége és mennyisége pont jó, kellemesen átmozgat, elfáraszt, de nem meríti ki teljesen az embert. A hasizom rész már egy kicsit keményebb, ebben nem használ súlyzót, a harmadik, lábgyakorlatos rész pedig szintén elég sokoldalúan célozza meg a fókuszban lévő izmokat.

Az utolsó részt nem próbáltam ki, (egy-két review-ban azt olvastam, hogy az a legnehezebb (?)), de csak a 3 szekciót végigcsinálva is egy alapos, jó kis tornát kapunk.
Kellemes, jó tempójú edzés, pont jó mennyiségű ismétléssel ahhoz, hogy alapos, de ne kimerítő tornát kapjunk. Másnapra csak icipici izomlázam lett itt-ott, épp csak, hogy megérezze az ember, tegnap tornázott. Nagyon tetszett még a videóban az is, hogy mindegyik részben találkoztam olyan gyakorlatokkal, amiket még eddig egy videón sem láttam. A sokféle gyakorlat miatt pedig egyátalán nem unalmas, a 15 percek hamar eltelnek.
Kardio gyakorlatok mellé szerintem ideális választás lehet bármelyik kisebb rész, vagy az egész torna az erősítős napokra. A 15 perces egész testet átmozgató pedig ideális, ha valamelyik nap csak ennyi időnk van.
Összességében jó kis tornáról van szó, tervezem, hogy fogok még rá tornázni.

1 megjegyzés:

zsuzso100 írta...

Tegnap kipróbáltam én is. És jóóó! Pont az (is) tetszett nekem is, hogy voltak teljesen új gyakorlatok, és nem is gondoltam volna, hogy azt a testrészt erősíti, és mégis.
Az utolsó 15 percet én sem csináltam meg, de talán egy rövid átmozgató tornának is jó a bemelegítéssel és levezetéssel.