2010. december 9., csütörtök

Insanity - Cardio Abs


Időtartam: 16:45
Eszközök: matrac
Edző: Shaun T
Sorozat/produkció: Beachbody Insanity
Nyelv: angol
Jellege: kardió, hasizom erősítő

Vélemény: Rövidke a videó, de nem könnyű, a bemelegítés a videó legnehezebb része a sok ugrálás miatt, pedig csak 3 perc. Főleg úgy, hogy a Pure Cardio után következik, és már attól elfáradtunk. Önálló videóként is használhatjuk.
Helyben futások különböző variálása után ugrálni kell, és nem is akárhogyan. A tuck jumps - hasonlít a power jumps-hoz, csak ugráskor nem nyitjuk szét a térdeinket, majd fél perces szünet után jön a wide tuck jumps - itt már a kezünket és térdünket is oldalra húzzuk ugrás közben.
A következő részt már ülésben végezzük. C-sit position - kicsit hátradőlve ülünk, térdeket enyhén felhúzva tartjuk, de talpunk a földön marad. Ebbe a pozícióba 7 féle gyakorlatot végzünk: twists - kézfejünket egymásra rakjuk hajlított könyökkel és mindkét oldalra forgatjuk, twist w/knee - ugyanaz, mint az előző csak lábat is emelünk felváltva, a-frame ab twists - egyenes, nyújtott kézzel tesszük egymásra a kézfejet és úgy forgatjuk mindkét oldalra, a-frame w/knee - lábemelés is váltva hozzájön az előző gyakorlathoz, hold center - nem mozgunk, c pozícióban tartjuk magunkat. Tart egy kis szünetet míg bemutatja a következő feladatot: single leg raises - lábemelgetés behajlított és nyújtott lábbal, először egyik, majd másik lábbal- other side, utána mindkettővel - both legs.
Az utolsó pár percben palánkban végezzük a gyakorlatokat. High plank alt. knees - oldalra húzzuk felváltva térdeinket magas palánkban, low plank alt. knees - kis palánkban térdeinket oldalra húzzuk. Kicsit megpihenhetünk a child pose - gyermekpózban és az utolsó feladat jön: pulse tucks low and high - popsinkat mozgatjuk kis és nagy palánkban felváltva.
2 perces nyújtás van a végén, megnyújtjuk a hasizmokat.
Ezt a videót derékfájósoknak nem ajánlom, illetve a bemelegítés részét térd-, bokafájósoknak sem.

Nincsenek megjegyzések: