2010. december 11., szombat

Insanity - Max Interval Circuit


Időtartam: 59:50
Eszközök: eszköz nélkül
Edző: Shaun T
Sorozat/produkció: Beachbody Insanity
Nyelv: angol
Jellege: kardió, köredzés, erősítő

Vélemény: Kizárólag haladóknak ajánlom ezt a nehéz kardió videót. Az állóképességet nagyon jól fejleszti, erősít, és az izomláz is garantált másnapra, amikor kipróbáljuk. Érdemes odakészíteni egy zsebkendőt vagy kis törölközőt, hogy legyen mivel letörölni a patakokban folyó izzadtságot magunkról. Insanity naptár szerint az utolsó hónap első videója.
A bemelegítés 11 perces, hasonló gyakorlatokkal, mint a 40 perces videókba, helyben futások és ugrálások különböző változataival (jog, jumping jacks, 123-123, jump rope S-S, high knees, switch kicks, hit the floor), ami nem megszokott semmilyen videóban, az egy új gyakorlat: s-s floor hops - kézen állva jobbra és balra kell ugrálni, ugrás közben lábunkat behajlítva tartjuk. Először féltem ettől a gyakorlattól nehogy fejre essek. Három kört kell végezni, majd szünet lesz.
A hosszabb nyújtás rövidebbre sikerült, mint az első hónap videóinál, így az edzés része még hosszabb lett, sőt nagyon nehéz. Első kipróbáláskor, elkezdődött az első néhány kör és állandóan az időt néztem, hogy mennyi van még hátra, fárasztó volt. Három részből áll az edzés, és mindegyik részt háromszor kell ismételni, a gyakorlatokat kb. 45 másodpercig kell végezni. Az ismétlések és körök között van egy kis életet mentő "vízivás" szünet.
Az első rész kb. 13 perces és a következőkből áll: pedal / power lunges - taposunk, majd Shaun T "lunge" ordítására négyszer kitörésbe ugrunk váltott lábbal, ski abs / jacks / in and out / oblique - palánk helyzetben vagyunk végig, oldalra ugrunk guggolásba tenyér a talajon marad / terpeszes fekvőtámaszba ugrunk / guggolásba ugrunk / fekvőtámasz közben oldalra húzzuk térdeinket, power strike - lábunkkal oldalra kilépünk, kezünkkel lefele ütünk, frog jumps - békaugrás előre-hátra. A harmadik ismétlést megtoldja egy gyakorlattal, 1 percig kell végezni football runs / cross jacks - forogva terpeszben taposunk és matrózugrálással váltjuk, lábunkat keresztezzük, egyik kezünket felemeljük közben.
A második rész kb. 14 perces: hook jumps - 4 horog fent, 4 lent, 4 ugrás, mintha ugálóköteleznénk, majd másik oldal következik, high knees w / twist - magas térdemelésben helyben futás kezünket forgatjuk jobbra-balra, high low jab w / squat - terpeszes guggolásból felugrunk és ütünk, és amikor visszaérkezünk akkor alul is, ezt csak a jobb oldalra végezzük (féloldalasak leszünk?), floor switch kicks - tenyerünkön talpunkon támaszkodunk és váltott lábbal rúgunk, ez nagyon nehéz gyakorlat másnapra a combbicepszem bedurrant tőle. Utolsó kör végén ez a gyakorlat jön: 1-2-3 jab across - oldalra ugrunk, kezünket magastartásba tesszük, ismét oldalra ugrunk és ütünk, majd másik oldalra ugyanez.
A harmadik rész kb. 13 perces: side suicide jumps - négyütemű fekvőtámasz oldalra, ez is nagyon nehéz "nemszeretem" gyakorlat, squat hooks - terpeszes guggolásba ugrunk és váltott kézzel horogütés, full body drill - 8 másodpercig palánkban sprint, 4 oldalazó fekvőtámasz, palánk sprint és felállás, plank punches - palánk helyzetben váltott kézzel boxolunk. Jön egy kis szünet, akkor már szinte mindenki a földön kiterül a fáradtságtól.
A nyújtás a végén 3:16 perces, felsőtest nyújtása hiányos.
Ezt a videót úgy érdemes kipróbálni, ha már a 40 percesekkel sikerélményünk van, mert még azok után sem könnyű, sokan itt már feladják a programot is. Nem ajánlom ízületi betegségekben szenvedőknek, és túlsúlyosoknak sem.

Nincsenek megjegyzések: