2010. december 13., hétfő

Insanity - Max Cardio Conditoning


Időtartam: 47:43
Eszközök: eszköz nélkül
Edző: Shaun T
Sorozat/produkció: Beachbody Insanity
Nyelv: angol
Jellege: kardió

Vélemény: Kicsit rövidebbre sikerült, mint a többi Max videó, mert a bemelegítés harmadik része is kevesebb lett, illetve nem ihatunk annyit, csak háromszor van szünet. Az Insanity naptár szerint az hatodik hét harmadik videója. Elég nehéz, izzasztós ez a videó, és a hatodik hét végétől az Insane Abs is csatlakozik hozzá.
A bemelegítés első és második része ugyanaz, mint a Max Interval Circuit videóban. A harmadik körben kevesebb gyakorlat van, így rövidebb és könnyebb lett (sprint, jumping jacks, heisman, 123-123, high knees).
Az 5 perces nyújtás előtt és után pihenhetünk egy picit, vagy ihatunk, aztán nincs megállás, igaz amikor bemutatja a gyakorlatot, addig néha szusszanhatunk egyet.
Az edzés legkeményebb része kb. 28 perc, minden gyakorlatot 1 percig végzünk: high-low jab w / squat - guggolásból felugrás és ütés, és visszaérkezéskor is, majd másik oldal következik, football runs - taposás, és kiáltásra fekvőtámaszba ugrunk, b.ball shot w / squats - guggolásból felugrunk és úgy teszünk, mintha kosárra dobnánk, majd terpeszes guggolásban négyet ugrálunk és megfordulunk, hogy a másik oldalon is "kosárra dobjunk", right and left kicks - jobb, utána bal lábbal rúgunk, diamond jumps - ugráskor hátul lábunk összeér, kezünket magastartásba emeljük, in-out push up jacks - palánk helyzetben vagyunk és guggolásba ugrunk, tenyerünk a talajon marad, suicide jumps - négyütemű fekvőtámaszhoz hasonlít, palánkba ugrás, guggolásba, és felugrunk, high knee / low, floor prints - helyben futás magas térdemeléssel, taposás, palánkban futás, ski abs - palánk pozícióban oldalra ugrunk guggolásba, tenyerünk talajon marad, kick step back - rúgunk, majd talajt megérintjük, mindkét oldalra elvégezzük, squat twists - terpeszes guggolásba ugrunk, váltott kézzel megérintjük az ellenkező láb előtt a talajt, over the river hops - egy lábra ugrunk, ugráskor kezünket oldaló középtartásba lendítjük, attack - guggolásba ugrunk és kezünkkel ütünk kettesével, majd váltunk oldalt, power knee térdfelhúzás 1 percig egyik oldalon, utána másik, ski down hook - síugrás közben horogütés váltott kézzel, belt kicks - guggolunk és váltott lábbal rúgunk, forward / back suicides - kéz magastartásban, taposás nyitott lábbal előre-hátra és talajérintés, push up abs - fekvőtámasz és közben térdünket oldalra húzzuk, plank punches - palánk helyzetben boxolunk váltott kézzel, 8 jump ropes / 8 hop squats - 8 ugrálókötelezés páros lábbal, 8 terpeszes guggolásban ugrás, squat speed bag - terpeszes guggolásban állunk, kézfejünkkel a test előtt körözünk, mintha feltekernénk valamit.
A levezető nyújtás kb. 4 perces, előtte van egy kis szünet. Felsőtestünket érdemes még nyújtani a videó után, mert arra Shaun T nem szeret időt szánni.
Szeretem ezt a videót, mert a gyakorlatokat nem kell körökben ismételni, és a hosszúsága is megfelelő. Szerintem a köredzéses videók hamarabb válnak unalmassá, mint a változatos gyakorlatokból állók.
Nem ajánlom túlsúlyosoknak és ízületi betegségekben szenvedőknek sem.

Nincsenek megjegyzések: