2010. december 15., szerda

Insanity - Max Interval Sports Training


Időtartam: 54:37
Eszközök: matrac
Edző: Shaun T
Sorozat/produkció: Beachbody Insanity
Nyelv: angol
Jellege: kardió, erősítő

Vélemény: Ez a torna az Insanity Deluxe csomagban található. Szeretem ezt a videót, a 9 hetes program után ezt vettem elő legtöbbször. Kicsit más, mint a többi kardió Max videó, vannak benne különleges gyakorlatok. A hetedik hét végétől tornázunk rá a naptár szerint, de önmagában is használható videó, haladóknak ajánlom a nehézsége miatt.
A bemelegítés kb. 8 perces, ugrálókötelezés imitálásának a különböző változatait végezzük, páros és váltott lábbal. Cross jacks - lábunkkal keresztezve ugrálunk, amelyik lábunk van elöl, azt a kézt emeljük magastartásba. Térdhúzások variációival melegítünk még be, majd ismételjük elölről.
Az edzés része egybefüggő, szinte mindegyik gyakorlat után megállunk, vizet inni, vagy amíg megmutatja a gyakorlatot Shaun T. Ütésekkel kezdünk, jab across - jobb és bal egyeneseket felváltva ütünk fél percig, jab across 2 and 2 - kettesével ütünk 1 percig, jab across 4 and 4 - négyesével fél percig, jab across 8 and 8 - nyolcasával. Ugyanilyen sorozatot teszünk a következővel: uppercuts - felütések váltott kézzel. 8 jab / 8 power jumps - 8 egyenes ütés váltott kézzel, és 8 ugrálás térdfelhúzással. Football drills - taposunk, majd oldalazva nyomunk 4 tricepszes fekvőt, hát ez nehéz gyakorlat, és utána ismét tricepsz erősítés van: triceps pulses - tricepszes fekvőtámaszban pulzálunk, itt már remeg a kezem. Két terpeszes guggolásban lévő gyakorlat követi: tackle - 4 ugrás jobbra, 4 balra és közben ölelő mozdulatokat teszünk kezünkkel, offensive line elbow - könyökkel ütünk és oldalra ugrunk négyet. 3 point shut run - úgy ugrunk, mintha kosárra dobnánk, taposunk és egy félkört írunk le közben, majd a másik kézzel dobunk kosárra. Guard drills - négyet hátra ugrunk és megfordulunk. Suicide drills - talajérintés váltott kézzel, miközben jobbra- balra futkosunk, itt már egyik pasi megállt inni, de Shaun T keményszívű volt és visszarángatta a többiekhez. Basketball dribble - kitörésben ugrálunk váltott lábbal. Pike jumps - V pozícióban tenyerünk a talajon lábunk térdben kissé meghajlítva és ugrunk úgy, hogy kiegyenesedik a lábunk, és ugyanebben a V alakban van a pendulum - lábunkat oldalra kilendítjük váltva. Rövid hasizomgyakorlatok vannak C pozícióban, első körben 20mp-ig, másodikban 15 mp-ig végezzük: 6 inches - lábunkat elemeljük a talajtól és tartjuk, flutter kicks - emelgetjük a lábainkat váltva, de földre nem tesszük le, scissors - ollózó mozdulatokat teszünk, keresztezünk a lábainkkal. V push ups - fekvőtámasz V pozícióban, bevallom ezt kedvelem legjobban a fekvőtámaszok közül. Broncho jumps - terpeszes guggolásból fejenállunk térdnél behajlított lábakkal, kettő ugrás után a fejenállás. Hű de megijedtem először ettől a gyakorlattól, féltem, hogy elesek, és figyelni kellett nehogy nagy legyen a lendület. Ráadásul 20-at ugrani. Helyben futások következnek: ladders 15, ladders 30, ladders 45, ladders 60, ladders 45, ladders 30, ladders 15 - 15-,30-,45-,60-,45-,30-,15 mp-ig helyben futunk, mindegyik futás között 15 mp szünet van. Utolsó gyakorlatot 3 percig végezzük: long jumps - helyben futás, sprint és egyik lábról elrugaszkodunk és ugrunk egy nagyot, guggolásba érkezünk.
A végén van a levezető nyújtás, a többi kardió Max videóktól eltérően, itt csak egyszer nyújtunk.
Jól összeállított gyakorlatokból áll ez a videó, tulajdonképpen mindent megmozgatunk, és nagyon megizzadunk, vizet és törölközőt érdemes odakészíteni.
Ízületi problémákkal és túlsúllyal rendelkezőknek nem ajánlom.

2 megjegyzés:

Godoflames írta...

Szia, hol tudom beszerezni Magyarországon az INSANITY csomagot? DVD-k,könyv,polo.


Dávid

Vandy írta...

Szerintem a dvd-k torrent oldalakon fent vannak még, ha a keresőbe beírod biztos kiadja.