2010. december 16., csütörtök

Insanity - Upper Body Weight Training


Időtartam: 47:19 perc
Eszközök: matrac, súlyzó, szék
Edző: Shaun T
Sorozat/produkció: Beachbody Insanity
Nyelv: angol
Jellege: súlyzós köredzés, erősítő

Vélemény: Az Insanity naptár nem tartalmazza, ez egy kis plusz erősítő videó. Én két kilós súlyzóval próbáltam ki, érdemes hozzá nagyobbakat használni (nekem az kevés volt), illetve többfélét megpróbálni, Shaun T is cserélgeti a súlyzókat gyakorlat váltásoknál. Konditeremben van a videó felvétel, egy férfival és egy nővel edz.
A bemelegítés kb. 6 perc és az első gyakorlatsorozatot ismételjük. Helyben futásokból, ugrálásokból és egy új gyakorlatból áll, ami még nem volt a program videó között: power hooks - aerobikos lépésekhez hasonlít (lounge), kezünkkel még horogütést is teszünk.
Fél perc szünet után kezdődhet a négy részből álló edzés. Minden gyakorlatsorozatot még kétszer megismétel, és rövidebb időt szán a következő körökre. Az első három rész 30 perces, külön kb. 10 percesek, az utolsó rész kb. 6 perc.
Az első rész a következő gyakorlatokból áll: 360 shoulder presses - vállból nyomás súlyzó fordítással, pulse biceps curls - négy-négy karhajlítás súlyzóval, bal- és jobb kézzel, in out abs w / triceps push ups - palánkból guggolásba ugrunk, tricepszes fekvőt nyomunk, floor sprints - palánk helyzetben sprintelünk.
A második rész gyakorlatai: suat biceps curls - guggolásban térdünkön támaszkodunk és karhajlításokat végzünk súlyzóval, lateral raises - kezünket súlyzókkal a combunk előtt tartunk, félkört leírva magastartásba emeljük, elevated triceps drips - tenyerünkön támaszkodunk, lábainkat feltesszük egy székre és tolódzkodunk, egyik lábat megemeljük, utána váltunk, power jumps - felhúzott térddel ugrálunk.
Harmadik részben három gyakorlat van: full rotation flys - kezünket súlyzóval oldalra emeljük, majd fej mögé húzzuk, push ups w / frat raise - tricepszes fekvőtámaszból kezünket váltva felemeljük, mikor palánk helyzetbe érünk vissza, high knees w /twists - magas térdemelésben helyben futunk, kezünket mellkas előtt behajlítva tartjuk és mindkét oldalra fordítjuk.
Negyedik rész: chest presses / leg raises - fekve lábainkat elemeljük a talajtól, ez az alaphelyzet, súlyzóval vállból nyomást végzünk, miközben lábainkat magasra emeljük, bent over row / flys - előre döntött törzzsel állunk, hátra húzzuk a súlyzót és "fűrészelünk" két kézzel, utána oldalra emeljük, ski abs - nagy palánkból páros lábbal ugrunk mindkét oldalra felváltva, tenyerünk a talajon marad.
Shaun T a fekvenyomó padon végez néhány gyakorlatot, de ezt meg lehet tenni matracon fekve is, nem muszáj elmenni azért konditerembe, hogy tornázzunk erre a videóra.
Nagyjából minden izomzatot megmozgatunk ebben a videóban, viszont a végén, a másfél perces nyújtásnál csak a lábat nyújtja meg, ami kevés szerintem.
Nem ajánlom túlsúlyosoknak és ízületi problémákkal rendelkezőknek.

Nincsenek megjegyzések: