2010. december 7., kedd

Insanity - Cardio Power and Resistance


Időtartam: 39:19 perc
Eszközök: eszköz nélkül
Edző: Shaun T
Sorozat/produkció: Beachbody Insanity
Nyelv: angol
Jellege: köredzés, kardió


Vélemény: A program harmadik napi videója, természetesen lehet külön videóként is használni, ha valaki nem akarja elkötelezni magát kilenc hétre. Az első hónapban a naptár szerint többször kell erre edzeni és izzadni.
A 11:19 perces bemelegítés kicsit eltér Plyometric Cardio Circuit videójától, és nehezebb is, de ugyanúgy három kört ugrálunk végig. Összehasonlítva a két videót, a jumping jacks - matrózugrálás helyett power jacks - guggolással összekötött matrózugrálás , a plyo-ban mummy kicks - mellső középtartásban kéz keresztez, közben váltott lábú ugrálás, itt pedig a vertical jumps - guggolásból magasra ugrani, kéz magastartásban van.
Bemelegítés után egy kis szünet, és kezdődik a hosszabb nyújtás, 6:40 percig tart. Szeretem benne a jógához hasonló nyújtó gyakorlatot, olyan, mint a háromszögállás csak a térd hajlított. Nyújtás után ismét egy kis szünet.
Az első részben négy gyakorlat van és kb. 10 perces. Egy-egy gyakorlatot kb. 45 másodpercig kell ismételgetni. Power jumps - magasra ugrani felhúzott lábakkal, belt kicks - guggolásból rúgás váltott lábbal, hit the floor - talajérintés mindkét oldalra, amikor középre érünk kéz magastartásban, V push ups - V alakban kell fekvőtámaszozni. Három kör van ebből, mindegyik között szünet, és az utolsó még kiegészül három gyakorlattal: triceps drips - tenyeren és talpon támaszkodva, háttal a padlónak tolódzkodás, one legged triceps drips - ugyanaz, mint az előző, csak egyik lábat emelni kell, triceps ball push ups - fekvőtámasz lábujjhegyen guggoló pózba és utána egy kis szünet.
A következő rész kb. 8 perces és ezek a gyakorlatok: hurcle jumps - taposás, és váltott lábbal egyik oldalról a másikra ugrás, globe jumps - terpeszes guggolásból minden irányba ugrunk, kezünket ugráskor magastartásba emeljük, moving push ups - fekvőtámasz jobbra mozdulva 2, majd balra 2, floor sprints - palánk helyzetben futás. 3 kör van ezekből is az utolsóhoz még jön 8 hop squat/8 push ups - 8 guggolás terpeszben ugrálva, és 8 fekvőtámasz és utána következik a jól megérdemelt pihenés.
A végén rövidke nyújtás van 3:30 percig tart, ajánlatos még a felsőtest nyújtását külön elvégezni, vagy keresni egy DVD-t, amin megfelelő hosszúságú és minőségű nyújtás van.
Első látásra meglepődik az ember, hogy miért állnak meg ennyit inni, elég sok szünet van, de amikor már végzi a gyakorlatokat alig várja, hogy mikor lesz már pihenő, vagy nézi az időt, hogy mennyi van még vissza.
Ebben a videóban a power jumps volt az, amit nem kedveltem a program elején, mert úgy éreztem, hogy vért izzadok tőle , de minél többször tornáztam rá, annál jobban ment, sokat lehet fejlődni. Aki szeret ugrálni, és nem szereti a koreografált videókat, annak nagyon megfelelő ez a torna. Nem ajánlom nagy túlsúllyal rendelkezőknek, ízületi betegeknek és kezdőknek sem.


Nincsenek megjegyzések: