2010. december 15., szerda

Insanity - Insane Abs


Időtartam: 33:22
Eszközök: matrac
Edző: Shaun T
Sorozat/produkció: Beachbody Insanity
Nyelv: angol
Jellege: kardió, hasizom erősítő

Vélemény: A videó neve is mutatja, hogy nem egyszerű hasizom gyakorlatokból áll, hanem insane - őrült. Hasonlít a Cardio Abs-hez, csak duplára növelték az időt, és a nehézségét is. A naptár szerint a Max Cardio Conditioning-hez csatlakozik, de csak a hetedik héttől. Önmagában se könnyű, együtt a két videó 80 perces lesz és nagyon kemény kardióban és izzadásban lesz részünk.
A bemelegítés kb. 12 perc, helyben futások variációiból, és ugrálásokból áll. Az utolsó bemelegítő gyakorlat a t-jumps - hasonlít a switch kicks-hez, annyi a nehezítés, hogy kezünket oldalsó középtartásba kell raknunk. Két kör van, az elsőben fél percig, a másikban 20 mp-ig végezzük a gyakorlatokat, közöttük egy kis szünet.
Az első részben, C ülésben végezzük 10 percig a következő gyakorlatokat: power abs-hands down - lábunkat terpeszben felhúzzuk, kezünk a talajon támaszkodik, power abs-no hands - ugyanaz, de kezünket nem rakjuk le, kezünket térdeinkhez közelítjük, over the montain - térdet enyhén felhúzzuk és a másik oldalra fordítjuk, core adduction-hands down - terpeszből középre húzzuk térdeinket, kezünkkel támaszkodunk a talajon, core adduction-no hands - terpeszben vagyunk, kéz magastartásban, mikor lábainkat középre zárjuk, kezeinket oldalsó középtartásba visszük, bicycle rais-hands down biciklizés, kézzel támaszkodunk, bicycle rais-no hands kezünk mellkas előtt behajlítva van és úgy végzünk bicikliző mozdulatokat lábainkkal. Fél percig végezzük a gyakorlatokat, és még egy kört végzünk, de gyakorlatonként 20 mp-ig.
Kis szünet után következik a második rész, kb. 8 percig tart, és palánk pozícióban 1 percig végezzük a gyakorlatokat: low plank hops - kis palánkban páros lábbal ugrálunk jobbra-balra, alt. balance hold - azonos oldali kezünket és lábunkat egyszerre megemeljük, alt. knee to elbow térdet és könyököt egyszerre húzzuk oldalra, majd ezt megismételjük gyorsan 20 mp-ig, oblique rotation - nagy palánk pozícióban térdünket az ellentétes, és az azonos oldali kézhez húzzuk, 1 perc után váltunk lábat, plank walker - nagy palánkban lábainkat felváltva terpeszbe rakjuk, kezeinkkel felváltva kis palánkba megyünk, lábainkat visszarakjuk, majd kézzel felváltva feljövünk nagy palánkba, oldalváltás előtt gyerekpózba pihenünk, mindkét oldalra fél percet szánunk.
A nyújtás közel 3 perc, megnyújtjuk hátunkat, hasizmokat, még az oldalsót is.
Ha nincs kedvünk a hagyományos felülésekhez, akkor érdemes elővenni ezt a videót hasizom erősítés céljából, önálló videóként is megállja a helyét.
Derékfájósoknak nem ajánlanám, a bemelegítő részt térdfájósoknak és túlsúlyosoknak sem.

Nincsenek megjegyzések: