2010. december 21., kedd

Insanity - Fast And Furious


Időtartam: 22 perc
Eszközök: eszköz nélkül
Edző: Shaun T
Sorozat/produkció: Beachbody Insanity
Nyelv: angol
Jellege: kardió

Vélemény: Bónuszként van ez a videó, Shaun T megmutatja, hogy rövid idő alatt is ki lehet purcantani az embert. Nehéz gyakorlatokat válogatott bele Shaun T, tulajdonképpen a 40 perces és a hosszabb videókból, csak néhány újat tett hozzá, de azok is hasonlóak. Ezt a videót a nehézsége miatt haladóknak ajánlanám, ha kevés időnk van kardióedzésre, akkor bátran elővehetjük. Shaun T egy nővel és egy férfival edz egy box edzőteremben.
A bemelegítés kb. 7 perces a pihenővel együtt. Helyben futások és ugrálások különböző variációi vannak, és két új gyakorlat: fall squats - a power jacks-hez hasonlít, terpeszes guggolásba ugrunk, annyit nehezít, hogy a talajt mindkét kézzel megérintjük, visszaugráskor zárjuk a lábunkat és kezünket magastartásba lendítjük, plank squats - palánk helyzetből guggolásba ugrunk, ugráskor kezünket felemeljük a talajtól.
Nyújtás van a bemelegítés után kb. 3:30 perces, a végén pedig egy rövidebb levezető, talán két percig se tart.
Az edzés 9 perces és a következő gyakorlatokból áll: sprints-high, low floor / moving push ups - helyben futás magas térdemeléssel, taposás, palánkban futás (8-ig számol a futásoknál), majd két, oldalra mozduló fekvőt nyomunk, másik oldalra is megtesszük. Power knees / diamond jumps - 8 térdfelhúzás, 4 ugrás, ugráskor a lábunk összeér, kezünket magastartásba emeljük. Ski abs / in and out / oblique push ups - palánkból guggolásba ugrunk oldalra 4-szer, középre ugrunk 4-szer, 4 fekvőt nyomunk úgy, hogy térdeinket oldalra húzzuk. High knee oblique twists - magas térdemelésben helyben futás, kezeinket oldalra forgatjuk. Burpee push up jacks - a négyütemű fekvőtámaszhoz hasonlít, palánkba ugrunk, két terpeszbe ugrós fekvőt nyomunk és felugrunk. Power jumps - ugrálás térdfelhúzással. Football rolls / plank holds - vállszéles terpeszben taposunk, tricepszes fekvőtámaszba ugrunk és tartjuk egy kicsit. Plank punches - palánkban box-ütéseket végzünk váltott kézzel. 100 meter dash - sprint, majd néhány mp pihenés, olyan állásba, mint amikor rajthoz készülődünk.
Ha idő szűkében leszek, biztos többször előveszem ezt a videót, a pulzusszámot rendesen felpörgeti, és izzadásban sem lesz hiány, majdnem felér egy szaunával. Kezdőknek még a rövidsége miatt sem ajánlanám, mert ezt a tempót nehéz tartani, amit Shaun T diktál. Túlsúlyosoknak és ízületi problémákkal rendelkezőknek sem ajánlatos ugrálni erre a videóra.

Nincsenek megjegyzések: