2010. december 12., vasárnap

Insanity - Max Interval Plyo


Időtartam: 55:10
Eszközök: eszköz nélkül
Edző: Shaun T
Sorozat/produkció: Beachbody Insanity
Nyelv: angol
Jellege: kardió, köredzés, erősítő

Vélemény: Nagyon nehéz, többször kell rá tornázni, hogy jól menjen, mindenképpen haladóknak ajánlanám. Nekem ez volt a legnehezebb az Insanity videók közül, talán a sokféle fekvőtámasz miatt. Komoly izzadásban lesz részünk, érdemes a vizet odakészíteni, és a törölközőt. A naptár szerint az hatodik hét második videója.
A bemelegítés ugyanaz, mint a Max Interval Circuit videóba, nem is részletezném újból. Bemelegítés után jön a 4:40 perces nyújtás, és hosszúsága megegyezik a videó végén lévő levezető nyújtással.
Három részből áll az edzés, az első kettő köredzés, háromszor kell ismételni a gyakorlatsorozatot, és az utolsó ismétléshez még hozzáad egy-egy gyakorlatot, minden kör között fél perces szünet van, kicsit megpihenhetünk, ihatunk.
Az első rész kb 13:30 perc és egy percig végezzük a gyakorlatokat: switch jump - terpeszes guggolásból ugrunk és közben fordulunk, squat push ups - guggolásból előredőlünk és egy fekvőtámaszt nyomunk, wide in and out abs - palánk helyzetből terpeszes guggolásba ugrunk, tenyér a talajon marad, power jumps - magasba ugrunk, térdeket felhúzzuk szétnyitva. A harmadik ismétlés után következik a one legged v push ups - v alakban fekvőtámasz, egyik lábat elemeljük a talajtól és behajlítjuk, fél perc után lábat váltunk.
A második rész közel 14 perc, a gyakorlatokat szintén egy percig végezzük: pogo right - jobb lábon állunk kéz magastartásban, lehajolunk, és magasba ugrunk, jó kis egyensúlyozós gyakorlat is egyben, (a második ismétlésnél pogo left - ugyanaz csak bal lábbal, a harmadiknál pogo right and left - fél perc jobb, fél perc bal lábon), power push ups - ez egy nagyon kemény gyakorlat, lehajolunk és fekvőtámaszba ugrunk, majd vissza hajolásba, globe twists - felugrás térdhajlításból jobbra és balra, ugráskor kéz magastartásban, level 3 drills - 16 fekvőtámasz, 16 mp palánkban sprint majd felállunk. Az utolsó ismétlés után power lunges / hop squats - 2 kitörés váltakozik 2 terpeszguggolással fél percig.
A harmadik résznél nem kell ismételni a gyakorlatsorozatot, kb. 7 perces: side push ups - egyik, majd másik oldalon végzünk 15 oldal-fekvőtámaszt, kickstand touch the floor - kitörés helyzetben egyik kézzel talajérintés, és felugrunk egy lábra, 15-ször, majd másik oldalra is, 8 power knees / 4 diamond jumps - egyik oldalon térdfelhúzás nyolcszor, 4 ugrás úgy hogy hátul lábunk összeér kezünket magastartásba lendítjük, majd másik oldalon térdfelhúzás, balance push ups - fekvőtámaszt nyomunk, majd palánk helyzetben érkezéskor az azonos oldali kezünket és lábunkat egyszerre felemeljük, majd másik oldalra, egyensúlyra vigyázni kell könnyen eldőlhetünk.
A nyújtáshoz a végén hozzáteszünk magunktól egy kis felsőtest nyújtást és tökéletes lesz a torna.
Ettől a videótól sokat fejlődhetünk, állóképességünket is növeljük, és erősödünk is. Nem ajánlanám ízületi problémákkal és túlsúllyal rendelkezőknek sem. Insanity programot annak ajánlom, akinek csak pár kiló feleslege van, az utolsó nehezen leadható kilókat könnyen lefogyhatja, de ha kilóban nem is, centikben garantált a változás.

Nincsenek megjegyzések: