2010. december 9., csütörtök

Insanity - Pure Cardio


Időtartam: 38:18
Eszközök: eszköz nélkül
Edző: Shaun T
Sorozat/produkció: Beachbody Insanity
Nyelv: angol
Jellege: kardió

Vélemény: A bemelegítés teljes mértékben azonos a Plyometric videóban találhatóval, ugyanúgy 3 kört kell végezni az ugrálásokból, helyben futások különböző változataiból. Kis szünet után kezdődik a hosszabb nyújtás, és ismét egy rövid szünet, amikor jól teleihatjuk magunkat, mert a Plyometric és a Cardio Power videóitól eltérően, most aztán nincs megállás 15 percig. Azt gondolnám elsőre, ó csak 15 perc, az semmi! Ha már egyszer kipróbáltuk, nem ezt gondoljuk, hanem azt, hogy mikor akar már inni Shaun T? Mind a 15 gyakorlatot 1 percig kell végezni: suicide drills - talajt érinteni kell váltott kézzel, miközben jobbra-balra gyorsan lépkedünk, switch kicks - váltott lábú rúgások, wide football prints - taposás zárt lábbal, nyitottal, jobbra, aztán balra és talajérintés a végén, stance jacks - terpesz guggolásba ugrás, talajérintés váltott kézzel, pedal - taposás, majd kitörésbe ugrás váltott lábbal, hooks and jump rope - 8 horog (ütés) váltott kézzel, és 4 ugrás, mintha ugrálóköteleznénk, power jacks - guggolással összekötött matrózugrálás, level 2 drills - 8 fekvőtámasz, palánkban futás és felugrás és közben kezünket magastartásba emeljük, frog jumps - terpeszből előre-, hátra ugrás, ugrásnál kezünket felemeljük, power knees - térdfelhúzások mindkét oldalra, kezeinket összefogva a térdhez érintjük, mountain climbers - hegymászó gyakorlat helyben futás térdemeléssel, láb emelésekor az ellentétes kezünket is emeljük, ski down - síelés ugrálva, scissor runs - ugrálás váltott lábbal, ellentétes kéz emelkedik, ugyanaz, mint a switch feet, suicide jumps - négyütemű fekvőtámasz, és végül push up jacks - fekvőtámasz terpeszbe ugrálással. Ezután jöhet csak a víz, amire annyira vágyunk, és az oxigénpalackot se kell behozni, mert végre egy kis levegőhöz jutunk.
A levezető nyújtás 4:32, és szintén kevés a felsőtest nyújtása, de mi már rutinosak leszünk az ötödik napon, ha naptár szerint haladunk és magunktól elvégezzük.
Shaun T szerintem az Insanity videókba a legszimpatikusabb, bár néha kiabál, de az megbocsátható neki.
Ehhez a videóhoz a második hét végétől jön még a Cardio Abs, hogy a hasunk is szép, esetleg kockás legyen. Önálló videóként is használhatjuk Pure Cardio-t, ha egy jó kardió mozgásra vágyunk.
Nem ajánlom ízületi betegeknek, nagy túlsúllyal rendelkezőknek az intenzív ugrálások miatt.

Nincsenek megjegyzések: