2010. december 10., péntek

Insanity - Core Cardio And Balance


Időtartam: 37:18
Eszközök: eszköz nélkül
Edző: Shaun T
Sorozat/produkció: Beachbody Insanity
Nyelv: angol
Jellege: kardió, erősítő

Vélemény: Egyik kedvencem ez a videó, közepesen nehéznek mondanám. Érdemes erre tornázni "csak úgy" is, nem fontos a program részeként használni. A naptár szerint az ötödik héten erre a videóra kell tornázni. Ez a recovery week - helyreállító hét a nehéz hetek után, illetve fölkészít a még nehezebb hetekre, mert, ami ezután jön...
A bemelegítés két részből áll és kb. 8 perces: az első részt közepes gyorsasággal végezzük a gyakorlatokat, nem kell olyan gyorsan, és nem ismételjük, mint az első hónap videóinál. Minden gyakorlatot egy percig végzünk: switch feet kicks - váltott lábbal, mintha ugrálóköteleznénk, mummy kicks - ugyanaz, mint az előző, váltott lábú ugrálás, kéz mellső középtartásban keresztező mozdulatokat végez, football shuffles - hármat jobbra, hármat balra oldalazva lépkedünk és tapsolunk, over the log - taposunk és Shaun T "jump!" kiabálására ugrunk, egyik oldalról a másikra. A bemelegítés második részében már intenzívebben mozgunk: 8 high knees / 8 power jacks - magas térdemelésben helyben futunk felváltva a guggolással összekötött matrózugrálással, 8 fast feet / 8 hooks - taposás és horog váltott kézzel.
Rövid nyújtás következik, 3:50 perces, de még így is hosszabb, mint a levezető nyújtás a végén, az sajnos csak 2:27 percre sikeredett. Egy kis szünet után kezdődik a neheze , 8:30 percig tart: 8 switch kicks / 8 hop squats - váltott lábú ugrálás váltakozik a terpeszes guggolásba ugrálással, high jumps - guggolásból magasra felugrunk, kezünket magastartásba felemeljük közben, moving plank walk - nagy palánk helyzetben sétálunk négyet jobbra, majd balra, 8 elbows / 4 suicide drills - könyökkel ütünk felváltva, majd talajérintés kézzel, miközben jobbra-balra szaladgálunk, 4 and 4 hops - egy lábon ugrálunk négyet, jobbal és ballal is, jab switch jump squats - nyolcat ütünk, mintha boxolnánk terpeszes guggolásban, majd ugrunk egyet és megfordulunk közben.
A második részben erősítő gyakorlatok vannak, ezt a részt szeretem a legjobban, jólesik ennyi kardio után egy kis erősítés is: hip flexor burners - lábat emelgetjük állásban két féle pozícióban, majd nyújtogatjuk. Ezután ihatunk és folytatjuk az erősítést: oblique knee lifts - oldalra emeljük a lábunkat terpeszes állásból, fél percig jobb lábbal, majd ballal, shoulder burners in plie - pliében vállgyakorlatok, oldalsó középtartásban kéz emelgetése, előre-hátra húzása, kicsiket kőrözünk hátra, előre.
A végső nyújtásnál nem feledkezett meg drága Shaun T a váll-, illetve hátnyújtásáról, hátul összekulcsolja a kezét és úgy nyújt. Végre, már ez is valami, mert a többi videóról lespórolta, itt meg az időt sikerült cicafarknyira. A nyújtását leszámítva, ez egy nagyon jó kis torna, de ízületi problémákkal és túlsúllyal rendelkezőknek az ugrálós részt nem ajánlanám belőle.


Nincsenek megjegyzések: